Bloggen

​En off kickoff

Skrevs den 26 januari 2021

Jag vet inte vilken kickoff det här var i ordningen, men det var i alla fall den mest annorlunda vi har haft hittills. En kickoff brukar vara en belöning för ett bra genomfört år, samtidigt som vi får leva tillsammans i några dagar och kan ha diskussioner utan någon uppsatt sluttid.


En Coronasäker kickoff kräver därför en del kreativa lösningar för att vi ska kunna planera året tillsammans. Men med hjälp av ett fantastiskt crew på Skansen i Färjestaden löste vi det rätt bra. Genom att dela oss i mindre grupper och alternera mellan dessa kunde vi få till bra diskussioner – och bra saker kom också upp, som kommer att utveckla oss vidare. Dessutom hann Toffy (det absolut jobbigaste med att få in yngre förmågor är att det är svårare att vinna alla tävlingar) med att vinna den hårt krävande femkamp som duktiga eventbolaget Didgeridoo dukat upp åt oss – kul, häftigt och utmanande.

Vi har både en del helt nya medarbetare med oss, en handfull ettårsrookies och ett gäng rutinerat folk med stor erfarenhet och imponerande kompetens. Unga, som hela tiden eldar på oss något äldre med energi, vetgirighet och teknisk innovation. Samtidigt kan vi som har varit med ett tag bidra med erfarenhet, kunskap och hur man på ett så bra sätt som möjligt lär sig att springa på rätt bollar. En blandning som kommer skapa magi 2021.

Vi lyckades ju behålla vår marknadsledande position – med fantastiska utvärderingspoäng från våra kunder – trots en generationsväxling i kombination med expansion. Jag är så stolt över att teamet klarade detta (vilket är både svårt och ovanligt) och ser därför med tillförsikt fram mot att infria det vi nu kommit fram till att vi ska genomföra tillsammans under året. Det kommer inte att bli någon revolution 2021 utan snarare en evolution. Allt till gagn för våra kunder. Eller för att citera Oprah Winfrey: "Att göra det bästa i detta ögonblick sätter dig på det bästa stället för nästa ögonblick."

Efter alla förberedelser inför de här dagarna och efter att ha ”stått på scen” i två dagar var jag rätt mör, så när helgen kom fick det bli återhämtning, träning och mycket familjetid. Som ni förstår har jag haft några dagar med fullkomlig balans mellan jobbet, kollegorna jag älskar och det där andra som faktiskt betyder mest alla dagar i veckan.

Pontuz Löfgrens namnsignatur