Bloggen

En ofrivillig sovmorgon

Skrevs den 8 oktober 2011

Lördag morgon 07.38 – NEJ! Jag har försovit mig och det har nog inte hänt sedan Sundet brann. Kvart över åtta skulle jag vara vid mötesplatsen fyra kilometer bort. Det var dags för ett pass med proffscyklisten Sebastian Balck (www.sebastianbalck.se) och Micke Slang (www.slangsblogg.com). Det kändes inte ok att vara sen redan från början, och det var kanske inte helt rätt uppladdning inför ett pass som jag anade skulle bli rätt jobbigt. Dessutom körde jag ett tufft löp-intervallpass i fredags, som gav vissa minnesspår i lårmusklerna.

Bara tre minuter sen kom jag i alla fall inpustande. Det var en kall oktobermorgon och jag skulle snart få lära mig mer om cykelvärlden. En runda på närmare nio mil på den Kalmaritiska landsbygden bet i såväl kinder som benmuskler. Efter knappt tre timmars trampande, där allt från sittställning till näringsintag diskuterades - plus en hel del skrönor, som blev Slangs bidrag till konversationen - nådde vi den omtalade cykelfikan. Caféet i Kläckeberga (helt klart värt ett besök) är samlingspunkt för cyklisterna, och när vi kom dit satt Kaka, Snickarn, Putte och några till runt bordet. Och här var det Slangs specialkunskaper som dominerade, nämligen just skrönor.

Efter Kläckeberga var det fri åkning hemåt. Det blev en fantastiskt trevlig förmiddag då jag mött nya vänner, som jag förhoppningsvis får hänga på fler gånger.

Veckan har övergått i helg och jag har överlevt ännu en vecka som gräsänkling. Lenas och Fidelies hemkomst i torsdags kväll innebar återgång till en lite annorlunda, eller kanske rättare sagt normal, struktur igen - det känns på något sätt som om Lena har lite mer koll, även om jag får det att funka kortare perioder.

Sverige slår Finland i EM-kvalet och det var ju bra, men Zlatans avstängning innebär att jag får se en profil mindre då jag åker till Stockholm på tisdag tillsammans med FF-Svante, Gammelrosen, Rosenknoppen själv, Marknadschefen, Berra , the Royal Boys med flera för att se Sverige-Holland. Men det kan nog bli en riktigt rolig kväll ändå, med det här gänget.

Jag tror att dagens cykeltur blir rätt dyr i förlängningen. Det bidde en beställning på en vinterträningscykel och en förfrågan på en ny linjecykel. Det här är en prylsport, vilket också märktes utanför caféet där det stod cyklar för ett sammanlagt värde av en halv miljon. Snyggt ska det vara.

Håkan Juholt hade ingen rolig fredag. MEN han är riktigt grundligt PR-tränad. Jag har aldrig sett någon göra en sådan "pudel" - som taget ur instruktionsboken. Frågan är bara om han kommer ur stormen? Kanske är det som Aftonbladets krönikör Lena Melin skriver: Han har tur att han inte är kvinna, inte ny och odlar sin töntiga retrostil. En kvinna med karriärdrömmar och framåtanda hade fått betydligt mer stryk.

Det har skrivits lite om Ironmans vara eller icke vara i Kalmar till sommaren. Allt hänger på om Vägverket går med på att stänga av vägen från Ölandsbron och söderut på Öland eller inte. Kan det vara ett problem? Går det att stänga av New York, Paris och Barcelona för ett maratonlopp så borde det väl inte vara några större uppoffringar att stänga en väg på Öland under en dag. Med tanke på vad en Ironman-tävling genererar i pengar så skulle det löna sig att stänga av hela Öland denna dag - regionen skulle ändå gå med kraftigt plus.

... och imorgon söndag är en ny arbetsdag

All the best/Pontuz

En ofrivillig sovmorgons namnsignatur