Bloggen

​En powernap i sensommaren

Skrevs den 21 juli 2020

När jag låg i soffan på altanen och den underbara söndagskvällen hade övergått i natt slog det mig att halva sommaren just har passerats. Det märktes också att kvällen var lite fuktigare, fåglarna tystnade lite snabbare och den vackra solnedgången försvann lite för fort. Å andra sidan slog det mig samtidigt att jag har halva sommaren kvar. Och många år har faktiskt sensommaren varit den bästa tiden. Hoppas det blir så även i år – jag tänker i alla fall nyttja den på bästa sätt

Den här veckan har vi haft lite skiftbyte här på firman. Ett semestergäng har kommit tillbaka till kontoret taggade till tänderna och ett gäng har fått gå på lite välförtjänt ledighet. Våra medarbetare är rätt tajta så det är kul att se alla leende ansikten och höra alla berättelser som delas när vi kommer tillsammans igen.

För egen del varvar jag jobb med små korta avbrott då jag tar lite mikrosemester här och där. För mig funkar det ungefär som en powernap… ge mig en kort vila då och då så är batterierna laddade och jag kan gasa på ordentligt igen. Det är en variant som passar mig och mitt liv perfekt just nu.

Eftersom det är ömsom jobb och ömsom semester blir det även det här blogginlägget som min arbetsvecka: lite kortare. Och nästa vecka blir min sista som 49 åring… sedan är det på riktigt dags för andra halvan av livet och den ska bli som sommaren – den bästa delen, som ska utnyttjas på bästa sätt. Eller för att citera Oscar Wilde: ”Att leva är det mest sällsynta i världen. De flesta personer existerar, det är allt.”

Pontuz Löfgrens namnsignatur