Bloggen

En så´n cirkus

Skrevs den 1 augusti 2011

Okej, då drar vi igång andra halvlek av 2011. Och jag tror vi kan förvänta oss ett rätt stillsamt halvår på bostadsmarknaden. Eller hoppas jag bara? Det mesta har liksom redan hänt. Bolånetaket har gett lite längre försäljningstider, de lite högre räntorna har gjort människor förnuftiga och en svag börs har fått många att inse att det alltid finns ett värde i en bra bostad. Så nu när allt detta har hänt blir det en fantastisk höst. Så tänker jag. Eller vill jag. Och vill man något tillräckligt mycket blir det ju så.

Jag var på cirkus med fru och barn i fredags. Är det inte otroligt att denna "konstform" kan överleva i det enorma utbud som finns idag? Det var rätt mycket folk trots skyfall och rätt dyra biljetter. 1 300 spänn för fem personer. Och tanten som sålde sockervadd var densamma som var cirkusdirektör och hälsade oss välkomna. En tusenkonstnär!

Det var spridda betyg i familjen. Fyraåringen tyckte snurran hon fick var bäst, och katterna, och clownerna, och flickan på studsmattan, och... typ allt, medan tioåringen kort och gott tyckte att det var kul. Jag och Lena fick väl mest en flashback från 80-talet när de mytomspunna cirkusföljena kom till byn. Och åttaåringen frågade i början på andra halvan om det gick bra att sova lite mot mammas axel, hon var inte impad för fem öre.

Fredagen var dessutom min 41-årsdag, och den blev kanon. Skönsång från fru och barn, jobba lite, träna lite, komma hem lite tidigare än vanligt, äta lite gott... och så cirkus på det. Barnen valde cirkusen, så alla fick en bra dag. Fyrtioårskrisen har jag ju berört i andra bloggar så det gör vi inte mer. Men oj så unga alla småbarnsföräldrar är!

Den här helgen var det startskott för ett antal evenemang vi stödjer som sponsor och samarbetspartner. Kalmar Grand Prix gick av stapeln idag - ett stadslopp på cykel i centrala Kalmar, farter på 50-60 km/tim på stadens kullerstensgator, fart och fläkt. Alla verkade nöjda och arrangören och upphovsmannen Janne Hammarqvist gjorde ett jättebra jobb för både oss sponsorer och för publiken. Det var dessutom många cyklister som personligen gick fram och tackade Janne för väl genomfört arrangemang. Kul.

Nästa helg är det dags för stadens viktigaste evenemang: Kalmar triathlon - ett lopp som är bra för alla på sikt. Fast arrangörerna behöver nog tänka till lite om vilka som ska jobba med sponsorerna. Detta är det enda evenemang jag någonsin sponsrat (och det är rätt många nu) där kreativa idéer och optimal synbarhet för sponsorerna är något som inte får förekomma eftersom det slår mot dem som inte har en enda idé.

Det kanske är bättre att man tar tillvara på idéer som kommer upp, lär sig ta betalt för dem och inte sitter och tycker synd om sig själv för att man driver ett företag som inte kommit fram med några idéer alls? Det behöver nog bli ändring till nästa år då de stora elefanterna klampar in.

Därefter följer evenemangsfinalen med Kalmar Stadsfest.


Är det fler än jag som tycker Larmgatan i Kalmar behöver breddas? Kolla här;


Ha en underbar vecka!

En så´n cirkuss namnsignatur