Bloggen

​En skön mix

Skrevs den 7 december 2021

Nu rullar dagarna snabbt mot jul och snart ska året summeras. Men det återkommer jag till när vi skriver 2022. Det vi vet just nu är vad vi kan utläsa av Hemnets statistik för årets första elva månader. Enligt den har vi en marknadsandel på cirka 40 procent i Kalmar (sålda bostäder 1 januari-30 november), vilket är drygt dubbelt så mycket som tvåan Fastighetsbyrån och tre gånger så mycket som trean SF.

Nu återstår slutspurten och december är ingen vilomånad, även om det snart blir lite lugnare i och med att Tomten sladdar in. Men än så länge jobbar vi på – försäljning varvas med utbildning och finslipning av tjänsten, som är under ständig förändring: aldrig sluta lära och aldrig sluta förädla.

November övergick i december och innan alla familjehögtider kommer stormande mot oss passade vi i helgen på att bjuda hem några av våra närmaste vänner. Att sammanföra olika ”grenar” från vänskapsträdet där vi känner alla men övriga inte har något direkt koppling till varandra kan bli en riktigt skön mix – och vilken kväll vi fick! Många av oss är entreprenörer men det är kanske inte det som sammanbinder oss. Jag skulle snarare säga att det är grundvärderingarna, humorn och inställningen till livet som gör det. När allt kommer omkring så är det personerna som satt runt det här bordet (plus familjen såklart och två par som tyvärr inte kunde komma) som är viktiga i det långa loppet.

Den kommande veckan blir intensiv för min del då flera avtal ska slutförhandlas, jag har en session med min coach Magnus Helgesson och jag ska dessutom faktiskt pricka av en punkt på min bucket list ”100 things to do before I die”. Men det återkommer jag till i mitt nästa blogginlägg – om du är nyfiken innan dess får du kika in på mina sociala medier nästa helg…

Pontuz Löfgrens namnsignatur