Bloggen

En vit jul kanske?

Skrevs den 21 december 2009

Snöns ankomst var väl väldigt läglig så här inför julen. Problemet är bara det kaos som uppstår på vägarna i södra Sverige när det vita täcket lägger sig…

Veckan som gått har nog slagit rekord i antal avtalsmöten - lite "silly season" nu då alla vill ha besked om tidningsavtal, sponsoravtal och en hel del andra samarbetspartners som vill ha sin beskärda del av kakan. Det är alltid lika intressant att höra argumenten för varför just den här partnern ger oss mest tillbaka. Jag blir förvånad över hur dåligt pålästa en del säljare är när det handlar om avtal för flera hundratusen. Det var en hel del som föll bort just av den anledningen i veckan.

Många mäklare har det lugnt i december och jag har fått sådana signaler även i år. Jag tror däremot att vi gör vårt bästa december någonsin. Men det är klart, våra mäklare jobbar ju...

Stormöte på Växjökontoret i veckan - ett kontor som är toppat av självförtroende. Vilket sista kvartal Växjö gör - fantastiska siffror! Det ska bli oerhört intressant när statistiken för den här perioden dyker upp i januari-februari. Kalmar kan bättre, men vi behåller våra marknadsandelar trots att stora delar av kontoret haft mer ledigt i år än någonsin. Nästa år är vi många som ska mäkla fullt igen vilket kommer att märkas från första dagen 2010.

I fredags hade vi den traditionella julgransutdelningen för våra kunder, och 10 minuter innan "julgransrummet" skulle öppnas hade vi 70-80 personer i kö. En härlig granrusning uppstod och i ett nafs var 100 julgranar som bortsopade. Alla var nöjda och glada, även de som inte fick julgranar njöt av trevligt sällskap, sjungande tomtar, glögg, godis och glada skratt.
Snart blir det lite nyordning här på bloggen. Fler medarbetare kommer att blogga. Nya infallsvinklar. Fler anekdoter. Och kanske en och annan åsikt om chefen också kanske?

Vi hörs innan tomten kommer.

Stressa inte ihjäl er nu, det blir jul även om något fattas på julbordet!

All the best/Pontuz

s namnsignatur