Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pon[email protected]

Endast Tomt…Pontuz är vaken

2011-12-02

Det var tisdag morgon och becksvart ute – mycket beroende på att klockan inte hunnit bli sex på morgonen. På med cykelbrallorna, ut i köket och bränna på megamuggen med kaffe, gympadojor o jacka på för att inte frysa på min lilla promenad över trädgården. Det var dags för premiärträningen på min nya järnhäst, uppställd ute i vårt gästhus.

Måndag kväll preparerade jag min "träningslokal" med stereo, teve och grejer.

 

 

Det känns dock just nu som om det inte räcker för att inspirera mig. Jag känner mig som Robert Gustafsson i Nilecity "Veiron i Ottan" när han startar upp sin radiostudio. Kolla här.

Men när jag väl var igång fick jag snabbt mer positiva målbilder, typ den här 

Men nog om träning nu! Jag skrev om Johan Ronnestam i förra bloggen - det var stort av Johan att snappa upp att jag länkat till hans sida, skriva ett trevligt mejl, skicka hela sin presentation och dessutom tipsa mig om en app till min fyraåriga dotter.

En av mina allra bästa vänner driver ett företag som är i början av något som kommer att bli en framgångssaga. Jag vet han jobbar dag och natt, vardag som helgdag. Då känns det stort när jag får ett mejl på två A4-ark med tankar han har kring mitt företag. Det ligger mycket kärlek bakom när man engagerar sig för sina vänners bästa trots att man själv har häcken full.

November har övergått i december och vi kan konstatera att det blev den bästa novembermånaden i företagets historia. Även september var vår bästa någonsin, så det har varit en riktigt bra höst. En stor eloge till alla mina duktiga medarbetare!

Jag är stolt samarbetspartner till "Student Inspiration Day" i Kalmar. Ett riktigt bra initiativ där man denna gång engagerat två duktiga entreprenörer. Eller vad sägs till exempel om Jesco von Koenigsegg? Han var vd och styrelseordförande de första sex åren i Koenigsegg Automotive AB och är numera styrelseledamot. Hans berättelse handlade om hur de skapade en av världens snabbaste bilar och ett respekterat varumärke som få trodde på i början.

Dessutom föreläste Andreas Ehn (före detta CTO för Spotify och grundare för Wrapp). Han kallas för arkitekten bakom Spotify och var med från dag ett med att skapa den otroligt populära musiktjänsten. 2009 hoppade han och skapade tjänsten Wrapp, som erbjuder digitala presentkort till detaljhandeln. Nyligen fick han Skype-grundaren Niklas Zennström att investera 36 miljoner. Fler sådana här inspirerande initiativ i Kalmar och vi kommer att så många entreprenörsfrön.

Dags att runda av fredagen och se fram mot en helg med allt från träning, jobb, familj till en julmiddag med stans bästa målerifirma, Calmarsunds Måleri.
Trevlig helg till er alla