Bloggen

Ett enkelt val

Skrevs den 5 september 2018

Den här veckan står vi inför ett val i Sverige. Kanske det viktigaste på många årtionden. Ett val som kommer att visa vad vi i Sverige står i ett antal humanitära frågor. Ett val där vi som medborgare ska visa hur vi värderar andra människor. Det val som sker på söndag kommer jag inte beröra mer än så här – men snälla ni, tänk till innan ni lägger er valsedel!

Jag kommer däremot att göra mitt val redan på lördag. Då kommer jag nämligen att manifestera för att jag har gjort ett val för alla människors lika värde. Ett val jag kommer stå upp för, ett val jag gärna manifesterar. Jag kommer, som alla tidigare år, att göra detta i lördagens Pridetåg som avgår från Elevatorkajen klockan 13.00. För mig är det här inte politik eller ett PR-jippo. För mig är det inte höger eller vänster.

Hade det varit för min business skull kan jag med stor sorg i hjärtat säga att jag inte skulle gå. I min ”position” ska man inte ta ställning, säger många. Mycket möjligt – men då svarar jag bara att jag har råd att tappa de affärerna för min övertygelses skull. Punkt.

Jag kan nog påstå att mitt val på lördag är grunden till det vi röstar om på söndag. För det måste väl vara viktigare att älska någon, oavsett kön, än att hata och förtrycka människor? Tyvärr finns det alldeles för mycket av den senare delen i vårt land just nu. Mitt val på lördag handlar om respekt, den respekt som är som bortblåst i Sverige för tillfället.

Jag vet att jag kommer få skit i sociala medier i olika trådar och i diverse avarters bloggar, att jag kommer få hot, att jag kommer kallas vänstervriden, att jag kommer kallas bögvän. Fine for me – no problems. You have problems – not me!

Ett enkelt vals namnsignatur