Bloggen

Ett medvetet val

Skrevs den 7 december 2009

Måndag kväll. Helgen har passerat. Veckans första dag likaså. Klockan har passerat elva och det är lugnt i huset. Försöker samla energi att få ihop två nya kampanjer som snart skall lanseras. Komma på fyndigheter, spegla marknadsposition och framgång utan att bli för kaxig, hitta de argument som gör att kunderna förstår att de får så mycket mer om de anlitar oss, försöka få fram att våra fem villamäklare omsätter lika mycket som alla andra villamäklare tillsammans i Kalmar. Att vi har en bostadsrättsmäklare som är en av dem som omsätter flest bostadsrätter i Sverige.

Vad är det kunden vill höra? Finns det verkligen de som inte anlitar oss för att vi är "för stora". Jag har hört sådana argument och blir förvånad. Ett rationellt tänkande måste väl ändå vara att kunden anlitar den som gör det bästa jobbet, finner det största kundunderlaget, kan hitta den köpare som betalar mest - finns det andra tankar? Varför anlitas vi inte av alla säljare när i princip alla vet att vi får ut de högsta priserna eftersom vi har de framgångsrikaste mäklarna och den mest slagkraftiga marknadsföringen?

Vi genomförde för ett tag sedan en kundundersökning som bland annat ligger till grund för vår undertext "ett medvetet val". Övervägande delen av de som anlitar oss har jämfört oss med andra, lyssnat runt, tagit referenser - därefter har de gjort ett medvetet val och anlitat oss. När valet fallit på andra mäklare så har det till stor del varit slumpen eller en tillfällighet som fällde avgörandet. Hur kan man som kund låta slumpen avgöra sin största affär?

Jag tror att vi har hittat nycklarna som kan nå fram till alla kunder. Få kunden att lyssna på våra argument och ta till sig våra resultat. Jag har allt nedskrivet jämte mig. Tror jag är rätt på det.

Annars har det varit en bra dag. Har varit på Varvsholmen och tagit in en fin bostadsrätt till försäljning. En härlig uppdragsgivare som jag haft kontakt med under många år. Det är en skön känsla när kunden avbryter min presentation med orden "jag är bra på mina områden - du är bäst på att sälja bostäder. Var ska jag skriva på?"

Blev mycket jobbsnack i dagens blogg. Har några spännande möten i veckan så det blir lite annat i nästa.

Ha en fin vecka/Pontuz

s namnsignatur