Bloggen

Ettan kom, tvåan kom, fjorton kommer så småning om…

Skrevs den 4 mars 2014

Hemma igen och det känns riktigt bra. Visst har vi lika stökigt på kontoret som en torktumlad kakburk men i veckan ska ombyggnaden vara klar – välkommen in och titta, det blir riktigt bra. Nu är vi tretton duktiga personer på kontoret och den fjortonde är på väg. Jag minns det som igår när vi anställde nummer fem. Nu ska vi inte bli fler, var min tanke då… Men det blev vi och kanske ska jag sluta sätta gränser. Jag älskar att se människor växa och den glädjen kan jag aldrig få nog av.

När jag var och simtränade i fredags (ja, ja - jag vet att ni inte tror jag simtränar när man ser resultatet, men jag försöker ialla fall...) frågade en äldre gentleman vad som driver mig och när jag är nöjd. Mitt svar är att vi alltid kan utvecklas och bli bättre. Och nöjd blir jag när alla människor som byter bostad ger oss chansen att visa att det är en jätteskillnad på vilken mäklarbyrå du väljer och att man inte väljer bort oss för att vi är "stora". Vi har faktiskt blivit stora just på grund av att vi har varit duktiga och fler och fler har insett det.
Jag säger inte att vi kommer få alla uppdrag - jag säger bara att vi vill ha möjligheten att få uppdragen. Det är fortfarande alldeles för många som har förutfattade meningar om såväl oss som om vikten av vilken mäklare du anlitar. Det är viktigt!

En liten story jag lovat att förmedla. När vi för några veckor sedan var med jobbet i New York skulle vi passera genom den tuffa amerikanska passkontrollen. Jag och Mattias hade kommit ifrån de andra och gick igenom kontrollen tillsammans. Jag gick först och kontrollanten frågade om jag reser med min familj. Jag nämnde då att min flickvän var med i på resan. (Jag vet egentligen inte varför jag inte samtidigt nämnde att hela företaget var med.) Jag fick passera och allt var lugnt så jag väntade på Mattias som gick fram till samma kontrollant. Mattias fick samma fråga och svarade att han reser med mig och pekade åt mitt håll. Det blev rätt många följdfrågor på det 

I branschen diskuteras Swedbanks köp av Svensk fastighetsförmedling flitigt just nu. Jag vet inte hur många journalister som ringt mig i och med att vi har en lite unik position i Kalmar, då både Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling har blygsamma marknadsandelar jämfört med vår position. Mitt svar är enkelt - oavsett om de går ihop eller inte så kör vi vårt race. Jag lägger hellre min energi på att ge våra kunder den bästa servicen än att bry mig om vad som händer i omvärlden.

Jag var ute på stan i lördags. Och citys överlevnad handlar varken om modehus eller parkeringar. Vi måste börja med andra delar först. Det stavas istället värdskap, kundbemötande och service. Skillnaden mellan citys butiker är skrämmande stor. Ett studiebesök på till exempel NK i Stockholm (som idag är proffsiga även mot oss lantisar) och en rejäl utbildning är nog välinvesterade pengar på rätt många håll. Shape up!

Och solen skiner och alla är glada. Önskar alla en skön vecka.

s namnsignatur