Bloggen

Färdigpusslat

Skrevs den 11 juni 2011

En vecka går så oerhört fort, och en kortvecka ännu fortare. Den här veckan har handlat mycket om planering. Planera jobbet? Nej då - där har jag, i princip, alltid koll. Men med hustrun på Mallorca med sina väninnor så skulle det betydligt knivigare barn- och hempusslet läggas. Givetvis skulle Lena ge sig av den vecka då det händer mest under året. Klassträff, tipspromenader, lägerskola med övernattning och grillfest. Dessutom allt det där andra med att skjutsa, handla, tvätta, leka, städa, bädda och så full fart på jobbet som grädde på moset.

Hur gick det då? Jo tack. Galant. Har haft en fantastik vecka med mina tre underbara döttrar. De förstod nog att det här inte var en lek för deras pappa, så vi har haft ett fantastiskt teamwork hemma. Får hoppas det håller i sig så att Lena får samma hjälp när hon nu är hemma igen, barnen är åter i hennes trygga famn och en veckas äventyr är över.

På jobbet står vi stolta med ny marknadsandelsstatistik i vår hand. Aprilsiffrorna visar att vi behåller vårt grepp om marknaden med 42 procent (omsättning av mäklarmarknaden) den här gången, det vill säga lika mycket som tvåan, trean och fyran - tillsammans. Lägg därtill att vi i år har 35 procent av Mörbylånga kommun, där vi inte ens finns representerade. Som vanligt gör alla ett stort jobb - tack till alla duktiga medarbetare för det fantastiska jobb ni lägger ner!

Hoppas ni såg det fantastiska programmet på SVT, "Desmond Tutu möter Richard Branson", Två av mina absoluta förebilder. Desmond Tutu för allt det arbete han lägger ner för mänskliga rättigheter och arbetet mot apartheid, och Sir Richard Branson som jag anser vara världens största entreprenör och dessutom en människa med ett stort hjärta. Programmet visar hur den människa som ger väldigt mycket också får tillbaka väldigt mycket. Generositet är den bästa av hävstänger. Två fantastiska personer som spred en oerhörd värme till oss som såg programmet. Ett tips för er som inte känner till Richard och allt han skapat är att läsa hans bok " Den globale entreprenören".

Om en vecka vid den här tiden är jag förhoppningsvis på väg hem från Motala efter att ha cyklat något varv runt Vättern. Idag körde vi sista genrepet på tolv mil och testade såväl prylar som kropp. Jag säger det igen: 30 mil är riktigt långt. Dessutom har vi starttid 21.30 vilket innebär att vi cyklar exakt hela natten. Ingen klang och jubelföreställning direkt. Men det blir säkert jättekul... eller inte.

Framtidjobbet måste vara skrothandlare, kolla här 

Önskar alla en fortsatt skön helg/Pontuz

Färdigpusslats namnsignatur