Bloggen

Fångarna på fyren

Skrevs den 29 augusti 2013

Naturens starka element klädde rent bokstavligen in hela firman i några dagar. Höstens kickoff (som många av er följde på Facebook och på vår webbplats) upplevde vi nämligen på något så ovanligt som en fastighet vi själva har till salu. Vi fick förmånen att under två dagar leva på en Dämmans Fyr, som vi bokat utan varken personal, mat, dryck eller andra nöjen. Vi var verkligen ett med naturen.

Likt aktörerna i Fångarna på fortet for vi ut till Fyren i en ribbåt, och Kalmarsund var snällt mot oss denna torsdag. Efter gemensam matlagning, kloka diskussioner och många skratt i sällskap med månens sken mötte vi vår första natt mitt i Kalmarsund och vaknade nästa morgon av att vinden vinande kring oss.
Solen sken men havet morrade. På programmet stod Blå jungfrun. Jag bestämde att vi skulle göra ett försök att ta oss dit med ribbåten. Kanske något jag borde värderat annorlunda med facit i hand. Efter en dryg timme i rätt tuff sjö så nådde vi i alla fall Blå Jungfrun, som belönade vårt mandomsprov med underbart väder.


Med spagettiben tog vi oss i land. Där mötte vi inte bara fantastisk natur utan också de bästa av guider - familjen Möller. Kunskapen sköljde över oss och vi fick en intressant introduktion om denna mytomspunna ö. Efter några timmar var vi alla fulla av beundran av denna plats, som är värd ett besök alla dagar i veckan.

Vi vände tillbaka till Dämman. Ett blekt gäng klev i land på Fyren framåt eftermiddagen. När väl marken slutat gunga och alla var säkra på att få behålla det de hade svalt tidigare på dagen så påbörjade vi en workshop som efterföljdes av kvällens mordgåta. Gåtan skulle lösas av en massa karaktärer som vi tilldelats. Rätt plats för en sådan aktivitet.
Lördag morgon summerade vi några givande dagar där vi hade satt en målbild inför höstens arbete. En ännu starkare grupp med elva fantastiska individer gör sig nu redo för en höst där mäkleriet ska lyftas ytterligare. De steg vi ligger före våra kollegor ska både bli fler och längre.
Önskar alla en härlig sista augustivecka/Pontuz

Fångarna på fyrens namnsignatur