Bloggen

Fartblind men rastlös

Skrevs den 29 januari 2012

Veckorna hakar i varandra på ett sätt som gör mig fartblind. Det är bara att luta sig tillbaka och åka med. Nästa vecka är det redan februari igen – ljuset är på väg tillbaka och tempot börjar pumpas upp på alla fronter. Barnens aktiviteter är i full gång. Träningsprogrammet inför IronMan börjar stegras. På jobbet så är veckorna redan fullbelagda.

Vi gjorde vår entré i Kalmarsund Promotion i veckan. Ett modernare nätverk där det verkligen är företagare som är verksamma och lite "på". På företaget har vi hittills inte varit speciellt aktiva på nätverksfronten i Kalmar. Därmed har vi lämnat stora spelplaner fria för aktörer att prata om oss istället för med oss - något som vissa har utnyttjat på ett fult sätt i tron att de på så vis vinner fördelar. Vid det här laget borde de dock - efter år av falsk smutskastning och lögner - ha förstått att det inte funkar. Vi väljer nu att träda in på flertalet scener och kommer att vara med i debatten på fler ställen. Vi vill vara med och påverka Kalmars utveckling, och eftersom vi hanterar i princip halva värdet på bostadsmarknaden är vår röst nog viktig. Och vi fortsätter på vår inslagna linje - att aldrig prata illa om en konkurrent, hur illa de än beter sig mot oss och andra aktörer på marknaden.

Träningsmässigt så lunkade jag och Duracell-Johan igenom 20 kilometer på Stensö i lördags. En underbar runda, som var mer av en social löpning med avhandlingar av allt mellan himmel och jord. Två mil på måttliga en timme och fyrtiotvå minuter gjorde att vi kände oss fräscha hela vägen och kunde prata oss igenom passet, vilket gör att tiden rinner på lite snabbare.

Det är få helger på ett år då jag inte visar hus - det här var dock en sådan. Lite allmänt "rensa i högarna"-jobb har det blivit men jag har kunnat styra min helg helt och hållet. Blir lite fundersam - vad gör folk två hela lediga dagar? Jag tycker att jag har försökt få in hur mycket som helst men det finns ju ändå mängder med tid över. Från lördag morgon har jag hunnit med att baka scones till frukost, långfrukost, ishallen med barnen, laga lunch, springa 20 kilometer, umgås med världens bästa grek och hans familj, sköta läxläsning, fixa i garaget, planera veckans möten, förbereda ett marknadsmöte, laga middag, bio med barnen, förbereda veckans huslanseringar, mer träning... och ändå är jag rastlös. Stackars alla som har det så här jämt 

Det blir en spännande vecka som kommer. Många familjer ska tillträda sina bostäder vid måndasskiftet. Jag ska dessutom iväg på en aktivitet med Handelsbanken och på besök hos Kalmars gladaste tandläkare, Lasse Holm. Frågan är bara hur glad jag själv är när jag ligger i hans stol och kollar på de FF-bilder som pryder hans tak, samtidigt som han med ett småleende rotfyller min tand.

Önskar alla en fin vecka!

Fartblind men rastlöss namnsignatur