Bloggen

First we take Manhattan

Skrevs den 14 januari 2014

Då är vi igång igen. Och jag känner att jag fick en bra första jobbvecka det här året. Avslutade 2013 med att en Kalmarfamilj köpte ett hus på Mallorca, så jag inledde året med att finnas till hands på plats för att hjälpa till med allt som skulle hanteras kring den affären. Och väl på plats var det ytterligare ett kalmarpar som fann ett nytt hus.

Att vi kan finnas på Mallorca och dessutom har svensktalande personal gör att allt fler från våra trakter väljer trygga och vackra Mallorca. För egen del fick jag dessutom tid för lite bergscykling (i kortbyxor) och trädgårdsarbete på min egen tomt därnere - allt i ungefär tjugogradig värme. Ni vet allt det där man längtar efter så här års... Det kan man möta lite tidigare här nere - kvittrande fåglar, frukost ute på altanen, doften av nyklippt gräs, en kaffe i kortärmat mot en södervägg - och allt bara några timmar från Kalmar. Härligt!
Jag som älskar värdskap fick en ytterligare en upplevelse häromdagen. Swissair tog oss tillbaka till Köpenhamn från Mallorca. Och den som tog mikrofonen och stod lägst fram i kabinen före start för att hälsa oss välkomna var ingen mindre än kaptenen själv - trevligt.

Nu kör vi igång 2014 på firman. Och det som Jultomten kom med - det stora äpplet jag nämnde i ett tidigare blogginlägg - var just en kickoff i "The Big Apple"; New York. Nu på torsdag drar hela gänget iväg. Vi känner att vi inte hittar förebilder inom yrket hemma i Sverige så vi spanar västerut. USA är en förebild när det gäller kundvård, välgörenhet och hur man på bästa sätt bygger varumärken. Det här ska bli så spännande.
Den här resan blir startskottet för vad som ska bli det roligaste året i företagets historia. Vi fyller 20 år, och det kommer både gamla kunder, nya kunder och alla andra få ta del av. Inte ett öga kommer vara torrt . Vi ska dessutom visa på många sätt att de första tjugo åren bara var en startsträcka, som ska följas upp av 20 år då all erfarenhet blandas upp med allt det som bubblar i mitt huvud om mäklartjänsten och företagandet.
Jag går fortfarande och funderar på vad jag ska göra när jag blir stor (jag började mäkla när jag var 22 år och är idag 43). Jag tror jag kommer fundera vidare på det i ytterligare 20 år... Och det känns riktigt bra att det kommer att förbli så. För trots att våra kunder ger oss fantastiska betyg, att vi gör resultat som placerar oss i Sverigetopp och att vi tycker att vi har en mäklartjänst som är riktigt bra så nöjer vi oss inte. Jag har förmånen att leda ett företag som alltid vill mer. Och vi ska vidare tillsammans mer er. Nu kör vi - häng med för det kommer bli en rolig resa!

All the best/Pontuz

First we take Manhattans namnsignatur