Bloggen

Före detta kul kille

Skrevs den 29 januari 2011

Känner ni till begreppet PM, eller Past Member som det faktiskt betyder? (För) gammal medlem. Före detta medlem. Inte önskvärd. Inte kul. Inte viril. Eller?

Jag är numera en "inte tillräckligt kul kille" på grund av min ålder. Igår fick jag vara med om mitt första PM-möte. Mötet för oss som fått lämna Round Table på grund av 40-årsstrecket. Det var jag, Snygg-Martin, bankräven och lene Jonas.

Mötet skulle äga rum redan klockan 17.00 denna bistra januarifredag. Jag anlände lite sent då mina äktenskapliga plikter, såsom att hämta barn vid dansen, hade företräde. Kvart i sex var jag dock på plats på ett av Kalmars vattenhål.

Stämningen var redan hög vid bordet och första punkten på dagordningen var "vad ska denna PM-klubb heta?". En kort diskussion resulterade i "Elefant 1518". Ett namn med mångbottnad betydelse, som jag tyvärr inte kan gå in på här då de kom fram när fyra alltför gamla pojkar druckit el öl eller två. Men den som kan sin Kalmarhistoria kan dra sin egen slutsats...

Hur var det då vara en "PM"? Fantastiskt roligt såklart. Äntligen är väntan över - jag får leka med de äldre männen, jag är mognare (nåja...) och hade otroligt kul. Och jag tycker fortfarande inte att fyrtio är särskilt gammalt. Inte nu längre.

Kom ni ihåg att jag skulle försöka gå ner i vikt till under hundra kilo före sommarens fallskärmshopp? Detta för att slippa en "specialinstruktör" att köra tandemhoppet med. Jag missade det målet men fick i å andra sidan träffa en fantastiskt trevlig instruktör - JAS-Mattias.

Men fredags hände det. Upp på morgonen, in i duschen och sedan upp på vågen. 99.8 kilo! Wow - första gången under hundra på säkert tolv-tretton år. Så för alla er som bara känner vinddraget av Löfgren passera använder jag Hugo Boss In Motion, som har en fantastiskt passande text:

"Hugo Boss In Motion är adrenalinet som pumpar i ett fartfyllt liv fullt av energi och action. För mannen som instinktivt tar rätt beslut i rätt tid, övervinner barriärer och antar livets utmaningar. Boss In Motion är fräsch, grön och ljus samtidigt som den är kryddig och sensuell med inslag av trä.
Toppnoter: Bergamot, Basilika, Viol
Hjärtnoter: Rosépeppar, Kanel, Kardemumma, Muskot
Basnoter: Sandelträ, Vetiver, Mysk"

Det känns verkligen som jag 

Jag var på stan i morse med Linnie o Fidelie. Skulle småhandla lite inför kvällen. Gick förbi skönhetssalongen Parelle och då fick Linnie för sig att hon skulle ha ett hål till i örat... kommer man bara på sånt huxflux som tjej?

Nu var jag ute på rätt hal is. Linnie är nio. Mamma svarade inte i telefon. Är det ett "pappabeslut"? Absolut, tänkte jag. Hon backar säkert när vi väl kommer in. Icke. In, upp på stolen och småsnackar med den trevliga tjej som skulle hjälpa oss. Klart. Konsekvensen blev att Fidelie, tre år, "vill me hål i örat" . Men där tog beslutsrätten slut, kände jag. Tjejen som hjälpte oss gick tydligen hem hos flickorna. "Pappa, hon ska få ta alla hål jag ska ta". Innebär alltså att det blir fler.

Kommande vecka håller jag tummarna för min gode vän Christos Petridis, som är en av tre pizzabagare som kan ta hem Pizza-SM. Ikväll ser jag fram mot när mina goda vänner dyker upp. God mat, många skratt och mycket lättsamt.

Må väl!
/Pontuz

 

Före detta kul killes namnsignatur