Bloggen

​Företagets egen sherpa

Skrevs den 17 december 2019

Skratten ljöd inifrån fikarummet, alla var där och det var dags för en av årets skönaste dagar. En dag då det i princip bara är skratt, samvaro och glädje. Det var dags för julavslutningsdagen på kontoret.

Medarbetarna fick inledningsvis höra de sammetslena stämmorna från årets Luciatåg. Just i år bestod detta av Jacob, Alexandra, Josefine – och undertecknad. Tänk att man måste driva det så långt att Luciabeslutet tas på VD-nivå… men det var min enda chans till ljuskronan.

Därefter följde traditionsenlig julfrukost med tillhörande julklappsspel. Vi summerade sedan året i siffror och erfarenheter. Trots en lite seg marknad sett till utbudet så är vi uppe och snuddar vid rekordåret 2017 – teamet gör en fantastisk insats. Detta följdes av en lunch på kontoret där en ny medarbetare presenterades (utförlig presentation kommer efter årsskiftet).

Eftermiddagen innebar biomys följt av en kväll med ”Jul på Teatercaféet”, som producerats av duktiga EventYourself. Kvällen blev till natt och jag mötte kudden med ett leende på läpparna och ett hjärta fyllt av glädje och stolthet – så tacksam över att ha dessa underbara människor kring mig.

Vi har ofta förmånen att bli nominerade till – och ibland ta emot – olika priser. Men det viktigaste priset delas ut av oss själva på julfesten. Alla är med och utser Årets medarbetare – det finaste av priser hos oss. Och i år gick det så välförtjänt till fantastiska stylisten och fotografen Lovisa. Lovisa är företagets egen sherpa – den som hjälper oss andra till topprestationer utan att hon syns själv. Det är även hon som är arkitekten och kreatören bakom det som kommer bli Sveriges modernaste mäklarkontor.

Motiveringen lyder: ”Talangfulla Lovisa med sin fantastiska vänlighet sätter alltid företaget och kollegorna i första rummet. Hon delar gärna med sig av sina idéer om utveckling samtidigt som hon ödmjukt efterfrågar och lyssnar in andras input för att nå bästa resultat.” Stort grattis, Lovisa!

Hemma är granen klädd, julgodiset kokat, tredje ljuset tänt och julstämningen har kommit smygande.

Du som är sugen på riktig julstämning ackompanjerad av sköna människor från kontoret ska gå in på vår Facebooksida på lördag klockan 17.00. Då börjar vi direktsända vår uppesittarkväll med tillhörande rimstuga. Vi lovar en skön julkväll med många överraskningar och upptåg blandat med lite prat från mäklaråret.

Och nästa vecka kommer Tomten…

Pontuz Löfgrens namnsignatur