Bloggen

Förvirrat på Bromma

Skrevs den 11 februari 2011

Landade i Stockholm tidigt måndag morgon för att delta på Stora säljdagen. Och vilken dag det blev! Några av Sveriges bästa föreläsare samlade på ett och samma ställe, en och samma dag: Kjell Enhager, PG Wettsjö, Göran Adlér, Bengt Gejrot, Pelle Tornell och Amelia Adamo. Vi fylldes av ny kunskap om den nya generationens sätt att ta beslut, sociala mediers betydelse, tankens kraft, att ha starka målbilder, hur du attraherar rätt målgrupp och så vidare. All ny kunskap toppades av ett jättelass ny energi. En fantastisk dag, som avslutades med en trevlig middag tillsammans med kreativa människor som verkligen delade med sig av sin kunskap om kommunikation mellan människor.

Tidig start på tisdagen med frukostmöte klockan åtta då diskussionerna fortsatte med kundvårdsstrategier och nya verktyg inom CRM. Därefter ännu ett givande möte med kommunikationsbyrån Publik och deras härliga medarbetare.

Men sedan kom dagens blunder. Jag tycker att jag har stor resvana och har inte något större problem med att orientera mig på Sveriges flygplatser... men i tisdags gick det galet. Vi tog oss ut till Bromma, eftersom jag alltid åker med Kalmarflyg som har basen där. 14.55 var det take-off.

Jag hade precis pratat med min fru Lena innan vi stack från city. Hon tyckte det var en ovanlig avgång för att vara Kalmarflyg men var glad över att jag skulle komma hem tidigare än vanligt. Vi var i god på Bromma men ser då att avgångstiden är 17.10. Kunde jag ha så fel? Hur som helst så tyckte jag vi kunde använda tiden vi fått till att jobba uppe i loungen.

När jag så sätter mig där vid 14-tiden inser jag plötsligt att - JÄVLAR. Jag skulle ju spara in just de här timmarna genom att åka SAS från Arlanda. Så jag rusade ut till taxin, eldade på chauffören, sprang till incheckningen, bönade och bad... och blev påsläppt två minuter innan de stängde. Det blir väl med det här som med tvätten. Tvätta en ulltröja på 60 grader och centrifugering så behöver du aldrig mer tvätta. Nu slipper jag nog vara reseledare också 

Såg ni Skavlan senast, med fantastiska Pär Johansson från Glada Hudik? Vilken underbar story han drar om sin resa. Kolla länken och 35 minuter in i sändningen!

Jag fick 35 mejl efter mitt förra blogginlägg. 33 var positiva och två var mindre roliga. Ett dessutom med "anonym" avsändare. Finns det ingen botten hos vissa människor? Av mejlet att döma förstod jag att det var ännu en bitter 40-talist som aldrig gjort något för Kalmar under sina levnadsår och som tydligen tycker att det är konstigt att jag valt att göra det. Märkligt mejl var det i alla fall.

Käkade middag med Peder Lamm i torsdags kväll - en av de polare som har bredast register. Alltid lika underhållande. Jag länkar till det jag skrev i min blogg förra gången Peder var på besök,

Veckan börjar närma sig sitt slut, och på helgens agenda är det biodebut med treåriga Fidelie. Hon ska få Coca-Cola för det har hon aldrig druckit och det har hon hört att hennes systrar alltid dricker på bio... men det får vi inte säga till mamma - hemlis... sccchhh!

Trevlig helg!

/Pontuz

Förvirrat på Brommas namnsignatur