Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Fotboll, sjösjuka och numerologi

2012-06-12

Det var många mungipor ner efter gårdagens premiärförlust i EM-fotbollen. Tänk hur saker som vi inte kan påverka ändå påverkar oss. Förväntningar byggs upp, vi vill så gärna uppleva en sommar likt den då vi plockade hem ett brons från USA. En underbar sommar med sol, fyllda uteserveringar och allmän glädjeyra. Kanske är det så att staten borde finansiera mer av våra mästerskapssatsningar – det är rätt mycket mer pengar in i statskassan om det går bra för Sverige än det motsatta. En lite kul grej med landskamper och liknande evenemang är alla fantastiska inlägg på Facebook under matchen. ”Jaaaaaa”, ”Neeeej”, ”Filmning”, ”Lustig är kass” osv. Vad väntar man sig för svar? Jag funderar på vad folk tänker just i det ögonblicket som de uppdaterar sin status.

Att det dröjde en hel vecka innan det här blogginlägget kom ut beror på att det är ett rejält tryck på marknaden just nu. Vi har en vecka bakom oss med många lyckliga köpare och säljare. En och annan söt historia dessutom. Jag har genomfört en affär med en köpare från en annan kultur än vår egen, och vi talar uppvärmningssystem, konstruktion, årtal på maskiner etc. Men den här gången fick jag lära mig ett helt annat synsätt. Hur når ljuset in i de olika rummen? Vilka rum ligger i vilka väderstreck? Vilket nummer har adressen? Kontraktet ska skrivas på en dag med rätt sifferkombination, liksom tillträdet ska ske på en viss dag med rätt sifferkombination.
En oerhört intressant diskussion utspelade sig. En säljare som stod som ett levande frågetecken och en mäklare med massor av nya lärdomar och erfarenheter. Vi kan inte säga att vårt synsätt kontra deras synsätt är rätt eller fel - det enda jag kan säga att den kultur jag just lärt mig tyda har småstäder som har mer befolkning än hela Sverige. Så vems synsätt är det "normala" då?

Träningsmässigt så har jag bland annat både hunnit med 25 kilometer löpning med Duracell-Johan, tillsammans med vilken jag tillika prövade Kalmarsunds underbara vatten i fredags. Blåsigt och tretton grader. Det blir lite mer dramatiskt än i simhallen med en gång. För första gången har jag fått lite förståelse för de simmare som säger sig bli sjösjuka och därför får upp en del mat från morgonmålet under pågående simning.

Jag satt på lunchen på en av stadens uteserveringar och käkade med världens bästa Rosenlund. Förbi for en EU-moppe med ett känt fotbollsansikte som förare. Snabbt kom restaurangägaren (som är italienare) fram till vårt bord: "Hemma i Italien lämnar spelarna träningsanläggningen och tar Ferrarin in till stan, här kommer spelarna på en EU-moppe". Jo, världarna för våra Kalmarhjältar kontra de italienska kollegornas ser lite annorlunda ut.

Nu njuter vi av värmen som är tillbaka.
Allt gott/Pontuz