Bloggen

Från Boholmarna till Hawaii

Skrevs den 19 maj 2012

Jag har en känsla i kroppen som är rätt go just nu. I onsdags tog jag med mig personalen för att vi skulle spetsa oss och komma samman en dag. Vi gör det i en period då det är oerhört hektiskt. Det är just då jag tycker det är viktigt att våga vila personalen, att mitt upp i vårruschen våga bygga vidare på kompetens och samhörighet.

Vi fick en kanonstart på dagen då mars månads Mäklarstatistik damp ner från Tingsrätten. Vi har förstått att våra mäklarkollegor haft det jobbigt, men kanske inte så här jobbigt. I Kalmar ståtar vi med en marknadsandel (omsatta kronor) på drygt 60 procent, dessutom är vi marknadsledande i Mörbylånga. Och resultatet infinner sig innan vi gjort vårens marknadsaktiviteter. Så det känns bra just nu och vi är oerhört stolta.
Gruppen har alltid nära till skratt och det märks när till exempel cykelfärjan visar sig gå väldigt punktligt. Vi skulle med färjan i onsdags vid 10.30 och färjan är väldigt punktlig just 10.30... men på lördagar. Vardagar går den 09.30. Där står hela gänget med en chef vars heldagskoncept just har krackelerat.
Men här vilade inga ledsamma miner. Snabbt bokade vi in ett företagsbesök hos en samarbetspartner, vilket blev mycket trevligt. Då vi var cykelburna så blev nästa stopp hos Ica-Abbe där cykelkorgarna fylldes med grillattiraljer. Friska tramptag tog oss sedan till mitt hem på Boholmarna. Här blev det en underbar dag med gemensam tillredning av grillbuffé, frågesport och trevligt kockbesök på kvällen, där HOME-Anders tagit sig ut från kvalitetsbutiken på Tullslätten för att umgås med oss på landet. Kvällens förgylldes med pianospel av Josef och skönsång av Ida. En lång dag rundades av framåt midnatt då endast jag blev kvar, med dammsugaren och disken som sällskap ytterligare någon timme.

Helgen blir och blev en kavalkad i kalas. Började redan i fredags när världens bästa storebror kom ner med söta döttrar. Trots att det är alldeles för långt mellan våra möten så är det som om vår relation aldrig känns mer än minutgammal. Brödraband är härliga band. Jargongen är samma som när vi bodde hemma, och allt annat med förresten - förutom att storebror är lite mer silverräv idag.
Imorgon söndag så är det mellandotterns födelsedag vilket skall firas med kompisarna.
Temat är Hawaii och förberedelserna är i full gång. Jag prickar av "Att göra-listan", som innehåller allt från exotiska drinkar till blommiga halsband, bastkjolar och palmer som skall flyttas runt i trädgården. Det har googlats på mat och musik så här blir det riktigt livat imorgon. Får se om jag får samma effekt på min ö som det är på Hawaii, vars yta växer kontinuerligt på grund av vulkanen Kilaueas utbrott, som har pågått en längre tid. Den hawaiianska traditionen gör vulkangudinnan Pele ansvarig för verksamheten. Jag är dock rädd för att det är jag som är ansvarig för morgondagens Hawaiiverksamhet...

Aloha!

s namnsignatur