Bloggen

Från Flinck till Messi

Skrevs den 13 november 2012

Fredag kväll hade jag glädjen att, med trevligt sällskap, bli bjuden till Kalmarsalen. Jag möttes på trappan av några grabbar som sålde Proletären. Det är kanske inte den tidningen jag beställer via bud, men min princip är att aldrig döma innan jag har all information. Sagt och gjort, och jag var ägare till mitt första exemplar av denna väldigt röda tidning. Måste medge att den är läsvärd oavsett politisk ståndpunkt.

Nu var vi inte i Kalmarsalen för att läsa Proletären men väl för att se något närbesläktat till just denna tidning - Thorsten Flink stod på scen. Man kan tycka mycket om honom men jag fascineras av att en kille som levt det liv han har gjort och som ändå gör ett så professionellt och begåvat framträdande. Imponerande och mycket trevligt.
Lördag morgon och upp i ottan för ett tidigt simpass innan det var dags för helgens visningar. En härlig morgon med mycket folk på visningarna - det är alltid lite mer avslappnat med helgvisningar. När arbetet var slut för dagen så fick jag en tidig fars dags-lunch med mina barn och med Lena på Bremerssons. Vackra teckningar med fina ord från mina underbara döttrar. Älskar er!
Lördag eftermiddag var bilen packad för färd mot Köpenhamn. Tidig söndags-takeoff mot Mallorca för tre dagars jobb, semester och träning. Det bästa av många världar. Jag har just tränat ett par timmar i bergen (20 grader och vindstilla) och nu är det möte med några byggare på ön som trots sydeuropeisk oro vågar bygga. Här börjar det faktiskt hända grejer på byggsidan - byggkranindex stiger.
I söndags kväll var FC Barcelona på besök för att möta Mallorca i spanska La Liga. Att se en spelare som Messi live är fantastiskt. Förmodligen en av världens bästa fotbollsspelare. Men än en gång förundras jag av den sydeuropeiska krisen. Billigaste biljetten kostar 600 kr och det är i princip fullt. Biljetterna där vi satt kostade 1250 kr! Jag blev bjuden, som tur var. Och hela den läktaren med samma biljettpris var fullsatt. Kris var det, ja...
Jag har en lite konstig egenhet med mina resor. Tidigt i våras bokade jag med Spanair - då kursade de. Jag bokade sommarresan med Cimber - då kursade de. Nu bokade jag med trygga SAS. Och trots konkursrykten lär det inte hända före onsdag, men spanjorerna hotar med generalstrejk vilket innebär stopp i flygtrafiken. Vi får se om jag kommer hem.
Jobbar några timmar med mina "hemmagrejer", tränar ett par timmar, är på möte med Mallorcafolket ett par timmar - hinner med en hel del, och all teknik som finns idag gör att skillnaden mot att sitta på kontoret i princip är obefintlig. Visa bostäder på helgerna och sköta allt efterarbete i början av veckan. Jag undrar om det är solen som ger all denna energi? Tänk att vi är bara tre flygtimmar hemifrån!

Soliga hälsningar från ön där jag hoppas att fler Kalmarbor har sitt semesterboende när den här veckan är slut.

Take care/ Pontuz

Från Flinck till Messis namnsignatur