Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Från Formel 1-stjärnor till mäkleri

Ulrika HjortUlrika Hjort, fastighetsmäklare 2014-06-04

Idag är det dags för mig, Ulrika Hjort, att skriva på Pontuz blogg. Jag bodde i Karlskrona mina fem första år. Sedan tog min far över ett företag i Kalmar, som han fortfarande driver. Jag är uppväxt i Rinkabyholm tillsammans med en äldre och en yngre syster. Det innebär förstås att jag är mellanbarn. Eller kanske vi ska säga medlarbarn. Jag fick medla mellan mina systrar som ofta var i luven på varandra – den ena retsticka och den andra lite känslig…ja ni förstår.

Jag tycker om att tävla, jag började köra gokart som ung och tävlade i 13 år. Jag körde nog fler är 300 tävlingar under dessa år, från Köpenhamn till Skellefteå; cuper, serier, SM med mera. Mina bästa meriter är segern i hela sydsvenska serien, och flera år var jag bland de 15 bästa i Sverige. Gokart är en sport där tjejer och killar tävlar mot varandra, men oftast var jag enda tjejen. Många racerförare börjar sin karriär i gokart vilket innebär att jag har kört med flera av Europas racingstjärnor. Då var de inte kända, men det är lite kul att veta att man tävlat mot några av världens bästa Formel 1-förare. I många år utbildade jag också nya förare i Kalmar Motorklubbs gokartsektion, det var riktigt spännande och utmanande att hjälpa nya unga talanger.

Jag har även tränat och tävlat med KFUM Basket i 15 år. Det var ju något helt annat med lagspel, laganda och bara tjejer. Jättekul det med, och i mån av tid hjälper jag till i sekretariatet vid basketmatcher när det behövs funktionärer. Men numera tränar jag mest bara för mig själv, med jobb och två barn kan det vara svårt att ha fasta träningstider. Jag tar den tid som finns och gör något bra av den. För skojs skull och för att få en större press på mig själv tävlar jag lite i löpartävlingar och triathlon – i år blir det fyra-fem löpartävlingar och tre triathlontävlingar.

Jag är utbildad byggnadsingenjör och fastighetsmäklare. Först gick jag teknisk linje på Lars Kagg-skolan, sedan ingenjörsutbildning i Växjö. Därefter läste jag vidare till fastighetsmäklare och fick min registrering 1994.  Ett fantastiskt spännande jobb med många utmaningar. Jag har även läst vidare parallellt med jobbet eftersom jag ville ha kunskaper i projektledning, företagsekonomi och data. Så det har blivit många kvällar på högskolan.

Jag har två barn tillsammans med min man Håkan. Vi gifte oss i iskyrkan på Ishotellet i Jukkasjärvi. Jag har alltid varit fascinerad av denna byggnad, som är såå vacker under en säsong för att helt smälta ner under sommaren och sedan byggas upp till en helt ny skepnad året efter. Allt var kallt, isblått och vackert.

Jag är en person som ofta tvivlar och tycker att andra verkar vara så duktiga. Men som min far brukade säga: ”Kan andra, kan du!” Ett bra råd som har hjälpt mig i många lägen och som jag gärna delar med mig av. De gånger jag tvivlat har jag tänkt på detta och har därför provat på det mesta: den svarta, läskiga skidbacken som man egentligen inte vågar åka i, vattenskidor på en skida, köpa båt, köpa hus, göra nya saker, tävla, stå inför en grupp människor och prata...ja, vad som helst egentligen.

Ett annat råd som jag gärna delar med mig av kommer dels från min mor men också från en man som jag hörde på en föreläsning – en man som mot alla odds vann Paralympics i cykel efter att han ramlat ner från himlen, som han uttryckte det. ”Så länge du ger 100 procent och någon annan slår dig, var nöjd med din insats och gratulera den andra.”

Ni kommer få följa med mig en hel vecka, morgnar, dagar och kvällar tills Pontuz tar vid igen…

Ulrika Hjorts namnsignatur

Ulrika Hjort, fastighetsmäklare