Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Från triathlon till fotbollscomeback

2011-09-02

Sommaren 2011 hastade förbi och helt plötsligt var första höstmånaden här. Personligen tror jag detta varit en av de bästa somrar jag upplevt sedan jag blev vuxen (inte gammal, bara vuxen) och familjefar. Jag tog en tidig ledighet då jag och Lena redan i våras bestämde oss för drygt tre veckor på Mallorca efter midsommar. Företaget gjorde en bra junimånad och jag var ”rätt klar” när vi stack iväg på midsommardagen. Vi hade synkat våra veckor med goda grannar på Mallorca så det blev en härlig semester.

Men även den tid som varit sedan vi kommit hem har varit bra. Dels har Kalmar verkligen blommat ut, dels märks det att mina döttrar blivit äldre så aktiviteterna har blivit roligare. Jag älskar sjön, så att de två äldsta döttrarna blivit fenor på vattenskidor glädjer ju en far... Jag har dessutom fastnat i triathlonträsket och har, mot alla odds, fått riktig blodad tand.

Sommarmånaderna avslutades med en augusti som var företagets bästa på många år. Men nu är i alla fall den första höstmånaden här och jag tänkte inleda den i dag på Guldfågeln arena och en fotbollscomeback. Det är nämligen dags för All Star-match med KFF:s sponsorer. Det är förmodligen helt galet att ställa upp, då det är i sådana här matcher det smäller som mest. Jag gjorde ett inhopp i IFK Borgholm något år efter jag slutat (tidigt 2000-tal) och konsekvensen blev att jag fick hetsäta Alvedon i två veckor. Och jag ju inte direkt yngre i den här comebacken.

De snackas mycket om ordförandeskapet i Kalmar FF. Frågan är om KFFs valberedning kan hålla emot ända till årsmötet eller om de måste tillsätta en ordförande - eller i alla fall presentera sina förslag betydligt tidigare än så. Det spekuleras en hel del om detta ärofyllda uppdrag, som måste vara varje fotbollsfanatikers drömjobb - om den personen nu får ihop ordförandeskapet med jobb och familj. Men kanske finns det lösningar?

Våra bostadsrättsmäklare gör en rekordmånad. Eva-Karin och Åsa är duktiga och drivande mäklare. Dessutom visar de god omsorg om sina kunder och samarbetspartners trots att trycket varit stort. Jag är stolt över er tjejer, ni gör ett stort jobb!

Gode Rosenlund är i träningstagen så det står härliga till. Han cyklade hem från Växjö vilket är en rätt skaplig premiärtur på en ny cykel. Rosenlund klarade detta med bravur... och lite skrapsår. Bara att bita ihop, Rosen - vi ska nog få reda på vem det var som såpade rondellen och samtidigt limmat fast dina skor i pedalerna.

Jag simmade till Ekö och hem igen igår morse strax efter klockan sex - om nån skulle få för sig att hoppa i Kalmarsund just nu så kan jag meddela att temperaturen sjunkit fem grader på en vecka. Piggnade till skapligt.

Mycket folk på visningarna igen. Priserna har justerats och räntenivån verkar stabil. Köpläge.

Tack alla ni som mejlat och messat efter mitt föredrag på MIK i torsdags - det värmer!

Om ben och armar är hela efter All Starmatchen så hörs vi i helgen.

All the best/Pontuz