Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected].se

Fyra dagar i Palma?

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2014-11-05

Palma Flygplats torsdag morgon klockan 09.12. ”Pappa, planet vi skulle med har avgått.” Tänk dig in i den situationen! Du har varit fem dagar på Mallorca, ensam med dina tre döttrar plus en kompis till en av döttrarna. Du har just missat planet hem. Du ska hålla dig lugn inför barnen och snabbt hitta en plan B.

Jag satte barnen i en soffa och började med att kontakta flygbolaget vi skulle åkt med. Alla avgångar, till alla destinationer, var fulla fram till söndag. Söndag! Jag gick vidare till nästa bolag, och nästa bolag, och nästa bolag... Söndag 05.45 var tidigaste möjligheten att på något sätt ta sig till Sverige.

Med mammalängtande barn, inlämnad hyrbil och vinterstängt hus med tömd kyl och frys började det bli lite svårt att hålla sig lugn – i alla fall inombords. Det var bara att försöka vara strukturerad: Ett djupt samtal med fyra barn om hur det kan bli ibland, förklara att grejer händer men att allt kan lösas. Meddela barnens mor att det har inträffat ett litet missöde men redan på söndag får du träffa barnen igen, puh. Ringa kompisens föräldrar, gick bra. Hyra ny bil och bege sig hemåt huset igen – rätt konstig stämning i bilen.  ”Men nu ska vi ha kul i fyra dagar ytterligare.” Dålig respons på den repliken.

Innan jag åkt från flygplatsen hade jag dock meddelat min reseexpert hemma i Kalmar om vad som hänt. Men hon kunde givetvis inte heller hitta platser som inte fanns. Så på vägen hem stannade vi i affären och började bunkra för fyra dagar till. Vi började vänja oss vid tanken. Och precis när vi skulle betala ringde min mobiltelefon. ”Hej det är Tinna på Big Travel, vi har hittat en lösning. Ge dig ut till flygplasten igen – Nu!”

Snabbt tömma kundvagnen, in med barnen i bilen och ut till flygplatsen. Deala med hyrbilsföretaget, som skrattade gott när jag tydligen gjort tidernas kortaste hyrning. På telefonen kom mejlet med biljetterna. Rutten blev Palma-Alicante-Düsseldorf-Köpenhamn. Efter Köpenhamn var det bilfärd hem till Kalmar. Och framåt tre på morgonen (tio timmar senare än beräknat, vilket var ett mindre under i det här läget) var det lyckliga döttrar som la sina söta huvuden på sina kuddar med ett leende på läpparna.

Stort tack till gänget på Big Travel som hittade lösningen som ingen på Palma Flygplats hittade! Ni vet jag älskar kundvård och kompetens – och det är vad ni står för.

Ibland händer det grejer – och det finns alltid lösningar.

Förutom denna lilla incident har jag haft en bra höstlovsvecka med barnen och en underbar helg med mycket träning ute i den färgsprakande hösten.

Och nu på torsdag ser jag fram att möta, intervjua och lyssna på Amelia Adamo på vår nästa välgörenhetsgala. Du har väl köpt biljetter? Över 450 sålda redan.

Önskar dig en härlig vecka!

Bästa hälsningar Pontuz

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare