Bloggen

Gästblogg #2

Skrevs den 10 juli 2013

Hej alla pappas läsare. Jag heter Junie, är Pontuz mellandotter och tänkte gästblogga istället för honom idag. Nu har pappa varit på Mallorca i drygt en vecka medan jag och syrrorna varit här i två veckor, då vi först var här med mamma. Vi har både hunnit med att vara i Palma, bjuda kvarterets ungar på pizza, åka till flera stränder och äta på restaurang. Mina favoritrestauranger här i Port Adriano är Brunos och Trattoria.

En kväll tog våra norsk-svenska vänner med oss till en grillrestaurang där de hade en massa kaniner och kaninungar utanför i burar/inhägnader. På menyn stod det just "liten kanin" och "stor kanin", dvs kaninerna som gick där ute. Som tur var tog jag lamm - fast det kanske inte var så snällt det heller. Det som var lite konstigt på den här restaurangen var att menyn var på svenska och det hängde det en svensk flagga utanför, trots att vi var ute i obygden. Det var inte bara konstigt utan väldigt kul också. För ingen visste ju ett skvatt om Sverige.


I lördags var vi på Valdemossas mysiga marknad där jag köpte två armband. Pappa köpte nötter och frukt.


På tal om det där med pizzorna vi bjöd på förresten: När jag och pappa var och hämtade barnens favoritpizzor upptäckte vi när vi kom hem att vi hade fått en fel pizzor. Alla ville ha Hawaii eller Caprissosa. Men när vi var hemma och öppnade kartongerna var det tonfiskpizza med oliver. Gissa alla åtta barnens miner när vi kom hem med dem... Not good, pappsen.


Pappa tränar fortfarande en hel del fast han har lovat att göra det mindre nu när vi är här. Så han tränar mest tidigt på morgonen - han får allt pallra sig upp vid halv sju, så vi kan sova ut :-)
Själv föredrar jag dock att sova mig i form. Jag tycker faktiskt det funkar rätt bra och att jag är i finfin form. Det räcker med två aktiviteter i veckan, fast det tycker nog inte pappa eftersom han tränar en till två gånger varje dag.
Och om ni inte visste det så har vi haft dethär sommarhuset sedan jag var tre år. Faktiskt rätt länge om ni frågar mig. Och vi tycker Mallorca är sååå fint. Nu är jag ju tio år - precis som min storasyrra när hon gästbloggade för två år sen. Läs den bloggen genom att klicka här. Tycker själv denna blev lite bättre :-)


Tack för att ni har läst min gästblogg.


Kram Junie

Gästblogg #2s namnsignatur