Bloggen

Gästbloggare Alexandra: Moster utan fotbollsfeber

Skrevs den 27 juni 2018

Kontorets västkustimport är tillbaka vid tangenterna, passande nog ifrån ett soligt Halmstad. I år frångicks den fleråriga traditionen med midsommarfirande på Aspö i Karlskronas skärgård till förmån för en, bokstavligt talat, liten person som lockade på västkusten.

Sedan jag smattrade på tangenterna här inne senast har min syster nämligen fått en liten dotter och jag fick med det inte mindre än två blytunga titlar: moster och gudmor. Lykke har hunnit bli fyra månader och det är inte mycket (läs: ingenting) som kan konkurrera med henne. Nubbe, nattbad och stångdans in på småtimmarna i all ära, men att missa Lykkes första midsommar var uteslutet för en moster bosatt 25 mil bort... 

Utöver en välbehövd dos kvalitetstid med familj och barndomsvänner bjöd långhelgen även på en del fotboll. Går det att undvika i dessa tider? Fotboll är milt uttryckt inte den styvaste strängen på min lyra, men det faller inte direkt i god jord hos familjen Uhrberg (eller hos större delen av den svenska befolkningen för den delen) att uttrycka sitt ointresse för den rådande VM-hysterin så jag får snällt anpassa mig. 

Samtidigt som vi lägger midsommarhelgen bakom oss och fotbollsfebern gör sig akut påmind rullar vardagen på bakom den blå dörren på Västra Sjögatan. Trots att en del av styrkan gick på välförtjänt semester förra veckan är det full rulle för oss som har några veckors tappert kämpande kvar – precis som vi vill att det ska vara.

Njut nu av sommaren, som för en gångs skull inte är så svensk som den brukar, så hörs vi på Instagram och Facebook under veckan! 

s namnsignatur