Bloggen

Gästbloggare Åsa - Bäst 2016

Skrevs den 23 november 2016

Den här veckan är det jag, Åsa, som är placerad bakom tangenterna. Och jag såg nu när jag vände blicken nedåt att det är dags att gå till chefen och äska om en ny dator, tangenterna börjar se lite nedslagna och slitna ut.

Det här blogginlägget får bli en opretentiös årskrönika. Jag är kanske ute i onödigt god tid, men ett, tu, tre så är nyårsafton här. Det blir dock ingen traditionell årskrönika med uppfyllda mål, personlig utveckling och mina visioner inför 2017. Däremot min topp fem-lista från det år som snart är slut.

Årets bästa upptäckt. Hör och häpna – tjejen som tidigare inte ens har anat minsta nyans av gröna fingrar har skaffat sig en ny hobby.  Jag har upptäckt att jag är barnsligt förtjust – och faktiskt ganska duktig – på att vårda gröna, sköna plantor. Ett tips: prata och mata dom måttligt så mår dom prima.

Årets bästa renovering. Jag önskar att jag hade kunnat skriva badrummet, men kakelsättaren kan tydligen inte komma till vårt redan helt utrivna badrum förrän i februari nästa år. Men vad gör väl det? Köket tar första platsen i renoveringstoppen i år. Köket är numera min favoritplats, och det viktigaste av allt: matlagning är numera en hobby!

Årets bästa konsert. Tillsammans med fina vänner tog vi oss över till ön. Dock inte Öland den här gången utan Gotland och Visby, där Bo Kaspers Orkester levererade en helt oförglömlig upplevelse. Mer musikaliskt band är svårt att hitta. Om du inte har upplevt dem live så ta chansen så fort den ges!

Årets bästa insikt. I maj blev jag ordinerad ett par veckors vila av doktorn. Även fast jag ägnar många, många timmar åt ett jobb jag tycker är roligt så behöver tydligen kropp och knopp (i mitt fall framför allt knoppen) vila någon gång då och då. Jag blir gladare och mer effektiv ju duktigare jag är på att låta knoppen få vila.

Årets bästa på jobbet. Jag fick för någon vecka sedan mitt resultat av vår stora kundundersökning. Mina säljare och köpare är Kalmars absolut bästa kunder! Jag är så oerhört tacksam och stolt över alla höga betyg och värmande ord. Tack! För mig betyder folkets röst mer än alla budgetsiffror i världen.

Jag hoppas nu att 2017 levererar en lika fin hög av trivsamma upplevelser, insikter och fortsatt roliga jobbuppdrag. Och på tal om jobbet: Just nu finns gott om hugade och väl förberedda köpare där ute på marknaden. Problemet är bara att utbudet är det lägsta på många, många år. Så om du går i säljtankar tycker jag det är läge att låta tanken bli verklighet. Om du kan välja säljstart så är min rekommendation att sälja nu – vänta inte på ett nytt år bara för att!

Tack för er uppmärksamhet. Vi hörs vidare i veckan!

Gästbloggare Åsa - Bäst 2016s namnsignatur