Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Gästbloggare Eric: Ett år senare

Eric GiljamEric Giljam, fastighetsmäklare 2018-05-16

Jag får nästa nypa mig i armen när jag konstaterar att det om några dagar är prick ett år sedan jag började min anställning på Pontuz Löfgren. Vart tusan tog den tiden vägen? Jag tycker ofta det känns som om den bara går fortare och fortare, att den accelererar på något sätt. Inte minst sedan min son Nils föddes i september förra året. Tiden bara rusar iväg och jag hinner inte riktigt med. Jag tror det är viktigt att stanna upp i nuet och försöka ta till vara på ögonblicken. Även om jag själv verkar ha svårt med det.

Vad har då hänt det senaste året? En himla massa. Den stora händelsen är givetvis att vi blev föräldrar. Det kan tyckas klichéartat, men jag tycker verkligen att det är det absolut bästa som hänt. Jag kan inte tänka mig ett liv utan vår älskade lille son. Han är nu snart åtta månader (!) och en fantastisk liten kille som förgyller våra dagar. Hans skratt är nog bästa medicinen mot det mesta.

På företaget hade vi ett kanonår 2017. Vi slog all time high och blev belönade med en riktigt rolig resa till Miami. Även 2018 har börjat bra och jag tror jag talar för alla mina vinnarskallar till kollegor att målet är att överträffa föregående år. Det är ett fantastiskt gäng jag har hamnat i, jag trivs jättebra och det känns som att jag har varit här mycket längre än ett år. Vi har roligt tillsammans och det är nog det allra viktigaste. Det är en förmån att få jobba med så drivna och duktiga människor!

I skrivande stund har jag precis njutit av en långhelg tillsammans med familjen uppe i Linköping där jag kommer ifrån. Vi tog en tur till vackra Visingsö – ett besök rekommenderas! En underbar liten idyll i Vättern där det känns som att en stressig vardag inte existerar. Att det var riktig högsommarvärme gjorde inte det hela sämre.

Snart väntar en hektisk sommar fullspäckad med bland annat fyra bröllop med tillhörande svensexor, studentfirande och inte minst fotbolls-VM där Sverige äntligen är med för första gången sen 2006. Vågar man tro (eller kanske hoppas) på en repris från 1994?

Sommaren är för övrigt min absoluta favoritårstid. Värmen, ljuset och att det händer så mycket roliga saker. Inte minst i årets (för det blir vi väl igen?) sommarstad Kalmar. En stor eloge till alla er som sätter Kalmar på kartan med allt från Iron Man till Stadsfesten. Ni gör ett fantastiskt jobb!

Önskar er alla en riktigt härlig sommar!

Eric Giljams namnsignatur

Eric Giljam, fastighetsmäklare