Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Gästbloggare Henric: Fyra veckor kvar…

Henric GustafssonHenric Gustafsson, fastighetsmäklare 2016-06-29

Efter åtta timmars djupsömn vaknar jag och känner mig helt utvilad. Jag tittar på klockan som visar 06.00. Morgonrocken åker på och jag smyger ut ur sovrummet. Resten av familjen sover och jag går ner till köket där kaffemaskinen snart sprider god doft. Med kaffekoppen i ena handen och tidningen i den andra slår jag mig ned i uterummet där jag kan höra fåglarna kvittra i det vackra morgonvädret.

Halv sju drar jag på mig löparstassen och ger mig ut på en timmes lugn löprunda – utan musik i öronen, pulsband eller tidtagning. Jag följer Bergaviks vackra gång/cykelväg. Ölandsbron stoltserar majestätiskt över Kalmarsund och jag fortsätter runt Svinö där fåren hälsar god morgon och husbilarna står på rad.

Innan jag kommer hem stannar jag till vid Koudden, dyker i det svalkande vattnet och traskar sakta de sista 500 metrarna hemåt. Väl hemma är det fortfarande tyst. Jag dukar upp till en frukost i solskenet, sätter i brödet i brödrosten och går och väcker mina älskade barn och sambo. Ännu en härlig semesterdag med familjen kan sparka igång!

Fast jag är inte riktigt här än… Jag får nämligen kavla upp armarna och jobba på i fyra veckor till innan denna morgon kan bli verklighet. Hälften av kollegorna har semester nu medan andra hälften står i givakt för att ta hand om våra kära kunder under sommaren.

I juli är det många som tillträder sina nya bostäder, där säljaren har kämpat med utflyttning och städning och där köparens nya bostad nu står och väntar. Logistiken går i allra högsta grad på högvarv inför alla tillträden. Banker, köpare, säljare och fastighetsmäklare ska träffas och göra upp det sista i bostadsaffären. Utöver detta är det även många avslut och nya möten hemma hos ägare som planerar att sälja under året.

Givetvis lockar ledighet och semester denna tid, men jag trivs också med att jobba under sommaren. Alla man träffar känns harmoniska, hoppfulla och glada, mycket tack vare den ljusa årstiden.

Under den kommande sommarveckan är det mig ni få följa via Facebook och Instagram.  Ha en underbar semester, ni som redan är där! Vi andra får tappert kämpa vidare, men med ett leende på läpparna eftersom vi vet att vi också snart är där... 

Henric Gustafssons namnsignatur

Henric Gustafsson, fastighetsmäklare