Bloggen

Gästbloggare Jacob: Tjugofem procent mäklare

Skrevs den 13 januari 2016

Då var det dags att sparka igång 2016, och den här gången är det jag som har fått äran att skriva några rader som årets första gästbloggare. Jacob Gustafsson heter jag och är det senaste tillskottet här på företaget. Jag är inte bara sist in i gänget, utan även yngst (trots att det inte alltid känns så). Jag började jobba på Pontuz Löfgren AB i slutet av augusti förra året, och har dessförinnan hunnit med två år i bankvärlden.

Jag jobbar som mäklarassistent åt Mia samtidigt som jag studerar till mäklare vid Malmö högskola. Jag är oerhört glad och tacksam över att ha fått möjligheten att kunna kombinera jobb och studier. Det är en fantastisk fördel att kunna få sitta i skolbänken och lära sig saker ena dagen, för att sedan tillämpa det här på kontoret nästa dag. Så borde alla utbildningar vara!

Men givetvis krävs det mycket disciplin. Var tredje-fjärde vecka träffas jag och 33 andra mäklarstudenter nere i Malmö för att bland annat lyssna på föreläsningar och göra grupparbeten av olika slag. Den övriga tiden är det studier hemifrån som gäller, och det är inte alltid så lätt när det finns mängder av andra saker som lockar. Av någon konstig anledning är det ibland roligare, och helt plötsligt viktigare, att städa varenda liten vrå i lägenheten än att plugga. Som sagt, det krävs disciplin…

Nu har det nya året dragit igång och successivt börjar tempot höjas inne på kontoret efter några lugnare dagar under jul och nyår. Många har fått chansen att vila upp sig under en lite längre ledighet, och det är skönt att vi återigen börjar bli full styrka på kontoret. 

På torsdag åker hela gänget på kick-off till Åre och Pontuz har aviserat en rad olika aktiviteter under helgen. Planering för 2016 står givetvis på schemat, men det blir även lite mer fartfyllda sysslor såsom snöskotersafari uppe på fjället. Det kommer bli riktigt roligt! Ett och annat åk i backen ska vi förhoppningsvis också hinna med. Men innan vi beger oss mot kyligare breddgrader ska jag ner till Malmö på en snabbvisit för att avverka höstterminens sista tenta. Därefter kan jag kalla mig för 25 procent mäklare!

Ha en riktigt härlig vecka!

Gästbloggare Jacob: Tjugofem procent mäklares namnsignatur