Bloggen

Gästbloggare Josefine: Nykär i mitt jobb

Skrevs den 21 maj 2019

​Den första april blev jag efter 14 års egenföretagande med chef på Västra Sjögatan 33. Och nu har det gått sju veckor sedan jag blev en del av världens bästa arbetsplats! Ok, det där sista kanske inte grundar sig på en Sifo-undersökning men som nykär i sitt jobb behöver jag ingen sådan. Det räcker med en förbaskat bra magkänsla, en iver över att gå till jobbet för att lära sig massa nytt och jobbarkompisar som gör att dagarna fullkomligt flyger förbi.

Så vem är jag? Jag är född i Stockholm men har bott större delen av mitt liv i Kalmar, vilket komiskt nog dialektalt har resulterat i att de flesta tror att jag kommer från Göteborg.

Jag bor med min sambo och våra tre barn på 14, 11 och 7 år i ett inte så funktionellt funkishus på Funkabovägen i Kalmar. Vi köpte det faktiskt i näst intill originalskick av Pontuz Löfgren för ganska exakt 13 år sedan. Och det är en underbar plats, speciellt halva tiden av året eftersom jag älskar vår trädgård. Där får jag utlopp för min kreativa sida, och att ha händerna i jorden är faktiskt jordande i dubbel bemärkelse. Mindfulness på köpet, skulle jag säga.
Förutom trädgården upptas lediga helger en hel del av resande kors och tvärs i landet eftersom mellandottern Betty tävlar i discodans på relativt hög nivå. En rätt udda värld fylld av maxade tävlingsdräkter och ett hyfsat komplicerat regelverk. Det är ett härligt sammanhang med goa föräldrar och ett härligt häng för Betty, som delar intresset med sina bästa vänner.

Professionellt har jag varit min egen chef sedan jag var 22 år gammal och de senaste tolv åren även andras. Jag drev mitt företag Frank Atelier (ett koncept med frisörsalong och designbutik under samma tak) med en vision om en kundupplevelse utöver det vanliga, medarbetare med svart bälte i service och ett koncept där kundens alla sinnen blev tillfredsställda.

Jag har haft fantastiska, lärorika, roliga, utmanande och alldeles underbara tider tillsammans med mina medarbetare och våra fantastiska kunder. Men ibland är det ändå dags att gå vidare. “Lyssna inåt” låter klyschigt men är ack så viktigt. Jag var trött på branschen och min passion för frisöryrket hade slocknat. Och då är det dags att byta bana.

Många har frågat mig hur det är att vara anställd efter så många år som egen. Mitt svar på det är: underbart! Det viktigaste för mig är att känna utveckling, att idéer välkomnas, att jag får vistas i en miljö som stimulerar mig och att det finns möjlighet att utvecklas både som person och i sin yrkesroll. Det behöver man nödvändigtvis inte vara egenföretagare för att få göra. Det går precis lika bra att vara anställd på en arbetsplats där idéer välkomnas, utveckling och framåtanda är vardag och frihet under ansvar värdesätts. Det har jag funnit och här är jag nu! På ett företag som dessutom tar hand om sin personal och där en stor del av den frukt som skördas av framgångarna återinvesteras i personalen.

Vad min tjänst här på företaget har för namn har vi inte riktigt satt fingret på och det är heller inte så viktigt. Till att börja med är det oftast mig du först stöter på när du ringer till oss eller kommer in på kontoret, eftersom jag sitter i receptionen. Vidare är jag ansvarig för att utveckla och säkerställa kundupplevelsen – något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kundupplevelsen och servicen har alltid varit två av de viktigaste elementen för mig i mitt företagande och ett stort intresse, så det känns jättekul att få jobba vidare med dessa bitar, men nu i en helt ny bransch.
Förutom detta håller jag på att lära mig allt vad det innebär att administrera en bostadsaffär och jag har dagligen de bästa av läromästare att tillgå. Jag har verkligen längtat efter att lära mig nya saker och det är SÅ kul att ta del av en helt ny värld. Jag får dock erkänna att jag får kämpa med min frustration över att jag inte kan allt på en gång. Tålamod är inte min bästa sida – jag är van vid att det är mig man kommer till med frågor och nu är det istället jag som ställer frågor dagarna i ända. Så småningom ska jag i alla fall administrera bostadsaffärer åt en “egen” mäklare, och det ser jag mycket fram emot!

Näpp, nu måste jag ut i trädgården och plantera mina växtfynd från Funkabos NK som jag shoppade igår. Imorgon är det måndagsmöte och till dess ska jag visualisera våra mål för fortsatt fart framåt! Så lite jobb blir det även idag, även om det inte känns som det.
Kom gärna in och hälsa på! Jag har blivit bra kompis med kaffemaskinen...

Gästbloggare Josefine: Nykär i mitt jobbs namnsignatur