Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

​Gästbloggare Ludde: En clown att luta sig mot

Ludwig JohanssonLudwig Johansson, fastighetsmäklare 2020-11-17

Hej, vänner! Då var det min tur att berätta om vilken typ av människa som nu tagit anställning på Pontuz Löfgren AB. I mångas ögon framställs jag som en skarp 26-åring med humor och jag kallas ofta skojare eller clown. Detta är något som många i min machokulturella omgivning har valt att problematisera, men som jag själv sedan länge har omfamnat eftersom beskrivningen överensstämmer väldigt väl med den jag är. Men som bekant finns det två sidor av varje mynt. Min sambo Annie och mina systrar Elvira och Linnea skulle nog snarare beskriva mig som någon att luta sig mot när det blåser. Två olika skildringar som jag kan leva med…

Det är dystra tider vi lever i. Pandemin eskalerar snarare än bromsas. Ångest, oro och ovisshet smyger sig på oss alla, även mig. Var kommer detta att sluta? Situationen har även fått en glad och sprallig kille att reflektera en hel del över vad som egentligen är viktigt. Och vi är alla beroende av närhet, kärlek och glädje. Vi människor mår dåligt över många olika saker men gemensamt för flera av oss tror jag är känslan av att vara ensam. Och just ensamhet ser det ut att bli väldigt mycket av framöver om vi inte är kreativa.

Vi har gjort vad vi kan på kontoret – vi har enskilda visningar, erbjuder onlinetjänster och har den senaste veckan delat upp teamet, vilket gör att jag inte får träffa mina nyblivna kollegor särskilt ofta. Men det är ett lågt pris att betala sett till helheten. Jag är väldigt stolt över att arbeta på ett företag som agerar blixtsnabbt för att anställdas och kunders säkerhet sätts i första rummet. Vi på kontoret har gladeligen förlängt våra visningar och arbetsdagar för att säkerställa oss själva och våra kunder, vilket innebär att vi har mindre ledig tid än innan. Men vi är införstådda med att vi har en viktig funktion i samhället – bostadsmarknaden kan inte vila.

Ensamhet inget som passar mig, men jag har ganska snabbt insett att det finns bra lösningar för att fortsätta få närhet och glädje genom alternativa sätt att umgås på. Eftersom vi uppmanas att undvika fysiska inomhusträffar går det alldeles utmärkt att koppla upp sig digitalt för att njuta av en middag tillsammans med syskon eller föräldrar, det går ju till och med att laga samma middag och följa samma recept. Själv kan jag inte längre krama mina älskade systerdöttrar Inez och Edith men det hindrar mig inte från att prata med dem varje dag över facetime. Och sanna minna ord, kurragömma funkar utmärkt med en treåring även över telefon!

Ett annat tips: Grilla korv eller hamburgare är bland det trevligaste som finns. Bjud med ett par vänner ut i naturen, gör upp en eld och umgås i friska luften ett par timmar så har du snabbt samlat energi för den kommande veckan!

Mycket har försvunnit och tagits ifrån oss i samband med pandemin men vi har också givits nya möjligheter. Bland annat har många av oss fått mer tid än vi har haft på ett årtionde, vilket ställer oss inför ett vägskäl. Du kan välja att ha tråkigt och sakna stimulans eftersom du måste stanna hemma varje dag. Eller så kan du plocka upp en saknad syssla eller dröm du behövt lägga på is. Om jag får tid över kommer jag se det som en utmärkt möjlighet att återuppta mitt läsande som gått förlorat bland stress – jobb – träning – familj. Det handlar enbart om inställning. Ska det vara tråkigt eller ska du omfamna möjligheten och återuppta sakerna du glömt att prioritera? Du är mästare över ditt liv.

Ja just det, jag skulle ju presentera mig själv också… Men det kändes som att det fanns viktigare saker att ta upp i det här blogginlägget. Om du är nyfiken på mig presenterar jag mig själv i rörligt format på vår hemsida, Instagram och Facebook.
Låt oss nu tillsammans göra denna usla pandemi något mer uthärdlig. Själv följer jag myndigheternas rekommendationer och gör vad jag kan för att vi ska kunna återgå till det normala så snart om möjligt!

/ Ludwig

Ludwig Johanssons namnsignatur

Ludwig Johansson, fastighetsmäklare