Bloggen

Gästbloggare Madde: Surdegsbröd, klassiker och hundpromenader

Skrevs den 4 oktober 2017

Hösten är här och i år kom den med besked – dessutom i rekordfart. Sommaren bara flög förbi med jobb, konserter, segling, bad, teatrar, bröllop, tid med familj och vänner, fina naturupplevelser och utflykter och det kändes som att även den gick ovanligt fort. Men tiden går ju fort när man har roligt, och jag såg någonstans tre tips för att få tiden att gå liiite långsammare: 1. Så ett frö 2. Baka surdegsbröd 3. Läs en klassiker. Jag har testat och även om det är trevliga tips vet jag inte om det funkar, så det är nog bara att gilla läget.

Jag gillar verkligen hösten med alla sprakande färger i naturen och den höga luften. Jag gillar tiden som ges till att läsa böcker och att lyssna på dokumentärer och ljudböcker. Just nu läser jag en fantastiskt bra bok, Påven Johanna, som jag inte vill ska ta slut. Den handlar om en begåvad kvinna och påvepalatset i Rom på 800­-talet. Lästips!

Jag lyssnar också på min första klassiker, Selma Lagerlöfs Jerusalem. När jag är ute och går med vår snart 13 år gamla (vilket är en aktningsvärd ålder) labrador Molly så är det numera myrsteg som gäller, när det ska filosoferas och luktas runt överallt. Då kan det ibland vara skönt att samtidigt lyssna på en ljudbok, för då har hon ändå inte tid med mig. Häromdagen var vi hos veterinären och fick ett kvitto på att hon är frisk och kan få hjälp mot sitt haltande som hon har haft sista tiden.

Vi var så lyckliga när vi åkte därifrån. I nästa liv kanske jag ska bli veterinär eller något annat som har med hundar och djur att göra. Älskar dessa fantastiska varelser. Om jag inte ska bli mäklarassistent igen förstås, för det är ett av de roligaste jobb jag har haft. Vad är det som är så bra med det jobbet, kan man kanske undra? Ja, för det första är det i receptionen allt händer. Där är det puls och det gillar jag. Många trevliga, glada kunder kommer in och ringer in, mina härliga kollegor kommer och går. Man kan säga att det är vi mäklarassistenter som håller ställningarna på kontoret. Det blir många skratt och den ena dagen är inte den andra lik.

Hösten betyder också att vi anordnar vår Välgörenhetsgala. I år är det Måns Möller som gästar oss i Kalmarsalen den 19 oktober. Alla pengar går oavkortat till välgörenhet och biljetter säljer vi på vårt kontor för 150 kronor styck. Varmt välkomna in till vår reception på Västra Sjögatan 33 och köp en biljett!

Den här veckan kommer jag att lägga upp lite bilder på mina kollegor och på vad som händer på vårt kontor, så följ oss på Instagram och Facebook. Jag önskar er alla en härlig höst – och varför inte baka ett surdegsbröd eller läsa en klassiker och bara njuta av sköna höstdagar? Ha det så bra! 

Gästbloggare Madde: Surdegsbröd, klassiker och hundpromenaders namnsignatur