Bloggen

Gästbloggare Madeleine: Välkommen härliga astronomiska höst!

Skrevs den 21 september 2016

Nu är det verkligen full rulle på kontoret och det märks att hösten är på intågande. Telefonen går varm när kunderna ringer och bokar in sig på visningar och vill sälja sina bostäder. Den blå dörren öppnas och stängs, det är många tillträden och kontraktsskrivningar och flyttkartongerna går åt som smör i solsken. Vilken dag som helst ska jag plocka fram ljuslyktorna för att mysa till det lite extra på kontoret.

Jag tillhör dem som älskar våra årstider – jag gillar oftast förändringar och det får gärna vara vitt eller svart, inte något mellanting. Jag åker hellre till nya platser än återvänder till samma ställe som ifjol och det är nog därför jag tycker så mycket om våra årstider. Kalla vintrar med mycket snö, varma somrar när man i stort sett bor utomhus dygnet runt, spirande vårar när ljuset är på väg tillbaka och allt slår ut i lagom takt. Och så dessa ljuvliga höstar med hög luft, sköna regn och naturen som visar upp sina vackraste färger.

När det blir lite mörkare och det är ok att vara inne och mysa med en kopp te, en bra bok och tända ljus. Det känns som att många har väntat in hösten för att skapa förändring och nu är den här. Kalendariskt sett så börjar hösten den 1 september, men astronomiskt sett så infaller den först vid höstdagjämningen som i år är den 22 september, just den här veckan. Gilla på den J

Som mäklarassistent har jag förmånen att ha min arbetsplats i receptionen, som spindeln i nätet. Jag möter alla som kommer in till oss, och det slår mig varje dag vilket roligt och inspirerande jobb jag har tack vare alla härliga kunder. Det är ni som gör min dag. Jag kommer ihåg att jag i ett tidigare blogginlägg skrivit: ”Välkommen till Pontuz Löfgren, det är Madeleine. Undrar just hur många gånger jag har svarat det i telefonen”. Det är två år sen jag skrev det och jag tror att jag då hamnade på cirka 20 000 samtal. Nu har jag jobbat här i sex och ett halvt år och har tappat räkningen, men det är fortfarande lika roligt.

Ett annat gäng som också gör min dag är mina mäklare och mina övriga kollegor. Wow! Det är härliga människor allihop. Vi är väldigt olika i mångt och mycket, men på samma gång ganska lika. Vi äter frukost tillsammans varje dag, det är en stund med mycket skratt men också allvar, där vi kickar igång dagen och pratar både jobb och omvärld.

Den här veckan kan ni följa mig på Instagram och Facebook, och eftersom jag gillar att ta kort på människor så gissar jag att det kommer bli bilder på just människor och mycket inifrån vårt kontor. Förmodligen blir det också på lite fina byggnader och hus som vi har så många i vårt vackra Kalmar.

Önskar er alla en härlig vecka och kommer ni in på kontoret så bjuder vi gärna på en kopp kaffe. Vi ses!

Gästbloggare Madeleine: Välkommen härliga astronomiska höst!s namnsignatur