Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Gästbloggare Mirata: Det här med digitalisering

Mirata DaniMirata Dani, marknadsansvarig 2016-10-19

Vi har Internet, webbshopping, ipad, iphone, ip-telefoni och en massa andra tekniska innovationer i vår vardag, både hemma och jobbet. Och jag är lite av en it-nörd, jag gillar det här med digitalisering – men frågan är om alla är lika fascinerade som jag av utvecklingen?

Hemma vill jag gärna spara tid. Därför händer det rätt ofta att vi beställer hem Citygross matkasse, handlar på ICA Maxi Online och att jag kör bilen genom tvättunneln på Tvättcenter i Färjestaden – för att spara tid men också för att det alltid blir bra. Fast om man frågar min pappa om detta, så tycker han att jag är väldigt bekväm av mig. Jag brukar dock intala mig själv att han är av en annan generation. För mig är detta ”måsten”, som frigör tid med familjen. Sedan ska jag väl inte heller sticka under stolen med att jag är mindre duktig i köket och på att tvätta bilen. Så jag ser det som win-win!

Som ni antagligen känner till från mina gamla blogginlägg, så är strategi, struktur, ordning och reda några delar av mig som person på kontoret. Men vi är alla olika. För lite sedan fick vi en uppgift, som vi skulle lösa tillsammans. Det var dags att digitalisera några gamla heliga telefonböcker, alltså sådana där som har små flikar i bokstavsordning. De fanns i var mans hem 1950, bredvid Kobratelefonen.

Digitaliseringen skulle med andra ord inta Pontuz Löfgren AB, vilket var en stor grej. Vi skulle börja använda vårt system mer effektivt, tänkte jag. När det sedan var dags för uppföljning hade de svarta telefonböckerna emellertid bara flyttat från skrivbordet och gömts i skrivbordslådan – och det skrevs fortfarande i dem. Jag insåg att man får välja sina strider. Och projektet är nu nerlagt. :)

I veckan åker jag upp till Stockholm tillsammans med Pontuz. Vi var uppe för ett par veckor sedan och fick mersmak av storstadsluften. Att omges av personer som ger energi och kunskap är inspirerande, och på onsdag blir det ytterligare ett par intressanta möten. Och vem vet – kanske hinner jag hitta några nya, digitala lösningar för kontoret…

Följ gärna mig på våra sociala medier den här veckan direkt ifrån jobbet och hemmet!

Mirata Danis namnsignatur

Mirata Dani, marknadsansvarig