Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

po[email protected]

Gästbloggare Sara: En ny värld

Sara KarlssonSara Karlsson, mäklarassistent 2018-09-12

”Tror du att du kan lära dig detta?” Pontuz tittade lugnt på mig och ställde frågan efter att ha förklarat snabbt vilka krav som ställs och vad det innebär att bli en del av företaget. Prestationsångesten kom krypande, kommer jag verkligen att klara av det? Jag som aldrig tidigare har varit i yrkesmässig kontakt med den här branschen – på sin höjd har jag varit på någon visning som kund och det hjälper ju inte långt. Kommer jag kunna omvandla och anpassa mina erfarenheter till en ny värld och en ny produkt?

Jag älskar att jobba och motiveras av utmaningar men jag vill också vara jäkligt bra på det jag gör – helst redan efter någon dag. Och ni förstår ju att den kombinationen inte alltid är klockren, framförallt inte på totalt ny mark... Men om det är något som jag har lärt mig genom åren så är det att allt går att lära sig, om man bara har viljan och engagemanget. Och turligt nog för mig har Pontuz samma synsätt.

Att få chansen att jobba med dessa duktiga människor på Sveriges mest rekommenderade mäklarbyrå, den chansen kunde jag bara inte tacka nej till. Så mitt svar var självklart – det kan jag absolut lära mig. Men det är med kämparinstinkten inställd på max och med förståelse för att det kan bli tufft. Men också med en envis övertygelse om att jag SKA lyckas.

Nu har det gått tre månader sedan sms:et från Pontuz att han var på jakt efter en ny kugge till sitt växande hjul och jag har i skrivande stund arbetat på företaget i en månad – vilken lycka! Även om jag lämnade ett jobb, medarbetare och kollegor som jag älskade så har jag inte ångrat att jag vågade ta steget in i en ny värld – det är helt fantastiskt att få lära sig så mycket nya saker och att vara en del av Pontuz-familjen.

Nu undrar ni säkert vilken värld jag har huserat i tidigare eftersom mäklarbranschen är ny för mig. Jag har en lång bakgrund inom service och ledarskap, främst och närmast från restaurangbranschen (tänk socialt, rätt slitigt, väldigt roligt och tusen snabba bollar) men jag har också avverkat några år inom den statliga verksamheten (tänk socialt, strukturerat, metodiskt och roligt). Två ytterligheter på många sätt men där service och det sociala är något som förenar dem. Att leverera högklassig service till kunder, gäster och kollegor – och då gärna överträffa förväntningarna – den känslan är magisk! 

Ni ser också att ”roligt” är genomgående – att skratta längs vägen har alltid varit viktigt för mig, framförallt när det är hög belastning och ibland riktigt tufft. Då hjälper det så mycket att skratta tillsammans och jag är övertygad om att alla då också orkar höja sig och göra ett ännu bättre jobb.

Utöver livet som mäklarassistent åt Pontuz och Jacob kommer ni nog också få en skymt av Sara som Kattrumpanbo och som handbollsmålvakt, som älskar restauranger och mat och som tar första bästa tillfälle för en kaffe med vännerna.

Som det senaste tillskottet bakom den blå dörren på Västra Sjögatan ska ni få följa med mig på våra sociala medier under veckan och lära känna mig lite mer. Så om ni inte springer på mig inne på kontoret eller på stan under veckan så ses vi där!

Sara Karlssons namnsignatur

Sara Karlsson, mäklarassistent