Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Gästbloggare Selma: Det här med att jämföra

Selma KahrimanovicSelma Kahrimanovic, fastighetsmäklare 2016-08-31

Är huset dyrt eller prisvärt? Stort eller litet? Är lägenheten i gott skick? Centralt belägen? Allt beror förstås på vad man jämför med. Och apropå att jämföra: Någon gång under sent 90-tal kom jag hemrusande med mitt första provresultat i skolan. Jag hade näst bäst resultat i klassen, och tog inte ens av mig skorna utan sprang fram till mamma och pappa. ”Titta, jag fick nästan alla rätt!” ”Grattis, vad duktig du är”, sade mamma i sin alltid lika varma och omtänksamma ton. Med glimten i ögat fyllde pappa i: ”Men vem var bäst då? Vad var högsta poäng?”

Allt är relativt. Och denna händelse vidgade ”boxen” för mig. Eller rättare sagt: jag började titta utanför min egen box. Att våga klappa sig på axeln men samtidigt inte nöja sig, utan fortsätta jobba för ännu bättre resultat. Kan ni gissa hur jag presenterade mitt resultat veckan därpå, när jag hade 30 rätt av 30 möjliga..? 

Många år senare var det dags för helgens kickoff med Pontuz Löfgren AB på Böda, där vi pratade styrkor och förbättringspunkter. Bland annat fick vi prova på att åka rullbräda i skateparken, där de flesta av oss var som Bambi på hal is. Vi flög fram på okänt territorium i den riktning som brädan och endast brädan bestämde. Och det tog inte många minuter innan första, andra och tredje person hamnat i backen.

För egen del kände jag mig relativt stabil och ganska så cool. Eller kanske inte, efter den gång jag ofrivilligt gått ner i spagat eller efter att jag råkade skjuta iväg brädan på Mattias och lämnade honom ärrad för livet. Men annars gick det bra. Eller det beror på vad man jämför med…

Vi lämnar i alla fall Böda klokare och mer sammansvetsade. Aningen solkyssta och otroligt medvetna. Medvetna om att ha valt rätt karriär och att skateboardlegenden Tony Hawk inte har det alltför lätt. Personligen lämnar jag Böda stolt. Stolt över att få vara en del av mäklareliten som ständigt jobbar för att bli ännu bättre och för att vi vid en jämförelse alltid ska vara Ett medvetet val. 

Selma Kahrimanovics namnsignatur

Selma Kahrimanovic, fastighetsmäklare