Bloggen

Gästbloggare Selma: När Barcelona, ålder och säljrekord blev oviktiga ting

Skrevs den 19 april 2017

Efter fyra välbehövliga dagar i solen är jag tillbaka på kontoret. Barcelona bjöd på allt jag förväntat mig. God mat, värme och semesterfeeling. Spanskan är något förbättrad och plånboken mer sliten. En resa är helt klart den allra bästa presenten, och mammas XX-års dag blev minst sagt lyckad. För oss 90-talister och yngre är det inga konstigheter att prata ålder och jordsnurr. Men med några (läs: många) år på nacken tycks det bli allt mer känsligt eller i alla fall mer kryptiskt. Jag får tacka mina äldre – men absolut fortfarande väldigt unga – kollegor för denna läxa. XX får därför förbli en gåta.

Resan kom alldeles lägligt efter fantastiska resultat på kontoret. Nöjda kunder och nya rekord. Som chefen själv sade: det var du väl värd!

Trots en semester med alla rätt är känslan i magen inte bra. Det var på en av många uteserveringar mitt i hjärtat av det gotiska kvarteret Barri Gotic som jag nåddes jag av den förfärliga nyheten. ”En lastbil har kört in i en folkmassa”… ”i Stockholm”…”på Drottninggatan” …”terrordåd”… 

Det är sällan jag inte kan finna orden, men det är väl som man brukar säga: ”den största sorgen är utan ord”. Det fruktansvärda dådet har inte bara skakat Sverige. Samma kväll, fredag den 7 april, blockerades de stora gatorna i Barcelona av polisbilar och beväpnade ordningsmakter. Likaså nästkommande dagar. Sorg, rädsla och vrede.

Hat har besvarats med blommor, kärlek och gemenskap. Det är så vi segrar. Vi har visat att vi är starkare än våldet!

Gästbloggare Selma: När Barcelona, ålder och säljrekord blev oviktiga tings namnsignatur