Bloggen

Gästbloggare Tina: När mörkret byts mot ljus

Skrevs den 20 december 2017

Julen är kommen och glädjen är stor. Mörker byts mot ljus för en stund. Vi gläds med varandra och ser tillbaka på året som gått. Har våra önskningar från förra året gått i uppfyllelse och har vi levt som vi lär?

I USA finns en annan högtid som firas strax innan jul; en högtid som jag saknar i Sverige: Thanksgiving. Familj och vänner samlas och syftet är att visa tacksamhet för det man har. Vikten av att stanna upp en sekund och njuta av nuet är viktigt men svårt. Vi går på föreläsningar, läser böcker och åker på yogaretreat till Indien – allt för att hitta vårt inre lugn och känna tacksamhet och lycka.

Mitt lugn och min tacksamhet ligger i vardagen där jag har möjlighet att göra det jag älskar. Jag jobbar tillsammans med ett gäng arbetsmyror där tempot är högt, men vi är ett sammansvetsat gäng där alla vet vad som förväntas och ställer upp för varandra.

Att trivas med sitt arbete är för mig A och O. Här lägger vi ju merparten av våra vakna timmar och arbetskollegorna är dem vi umgås mest med. Men den här tiden på året, och framförallt den stundande högtiden, är till för familj och vänner. Aldrig är kalendern så full efter kontorstid som nu. Mycket ska hinnas med samtidigt som man ska njuta av allt mysigt som kommer med julen. Kalmar fylls återigen av alla härliga vänner som inte längre bor kvar i stan men som kommer hem för att fira jul med sina familjer. Släkter samlas under några intensiva dagar där mycket ska avhandlas.

Lyckan hos de äldre av att ha alla samlade runt sig är så fint! Minnen från förr återberättas och alla lyssnar intensivt. Det är svårt att säga om det är de yngsta eller de äldsta som ser fram emot julen mest. Vi längtar efter olika saker och så ska det få vara. Vår syn på julen förändras med åldern men närheten till de som är nära och bryr sig om oss är alltid störst, oavsett ålder. 

Jag vill med detta blogginlägg önska er alla en riktigt härlig jul och ett gott nytt år. Vi ses 2018!

Gästbloggare Tina: När mörkret byts mot ljuss namnsignatur