Bloggen

Gästbloggare Ulrika: Att kunna se in i framtiden

Skrevs den 29 november 2017

Den här veckan kommer ni få följa med mig, Ulrika, på bloggen – en vecka som för mig faktiskt startar på söndagen. Då har jag som regel visningar och sedan jobbar jag mig framåt mot avslut onsdag, torsdag och fredag. Givetvis har vi fler arbetsuppgifter än visningar, men det är en viktig tidpunkt när de nya tilltänkta ägarna får se bostaden – därefter kan vi jobba vidare mot försäljningen.

Den här söndagen har jag visat två bostäder – en fin villa i Färjestaden med ett toppenbra läge mot en skogsdunge och en solgul villa i Ålems kyrkby med fint garage och verkstadsmöjligheter (se bilderna).

Att jobba med villor och fritidshus innebär även många kundbesök där jag värderar fastigheter och också gör bedömningar för framtiden av vad exempelvis renoveringar och tillbyggnader kan vara värda när de är klara. Många har funderingar som sträcker sig en bra bit in i framtiden och att göra bedömningar som ska hålla några år framåt är en svår uppgift. Vi gör även bedömningar av vad som är värt att satsa på för den som funderar på att renovera inför en försäljning och om när man ska gå ut med en bostad på marknaden.

Jag har haft äran att få vara mentor på Cis och märker att många inte känner till vilka olika arbetsuppgifter vi fastighetsmäklare har. Man tänker ofta på visningsfasen eller bara att vi åker runt och tittar på fina hus, men vårt jobb är förstås mycket mer än så. Det har varit jättespännande med mentorskapet där deltagarnas bild av mäklarjobb har förändrats från vad de tror en ganska glamorös tillvaro till verkligheten, som är hårt arbete från morgon till kväll sju dagar i veckan. Och just den här veckan kommer ni alltså att få följa med mig, så får vi se vilken bild ni får av vårt jobb!

Gästbloggare Ulrika: Att kunna se in i framtidens namnsignatur