Bloggen

Gästbloggare Ulrika: När allt bara flyter på

Skrevs den 25 januari 2017

I torsdags hade alla vi som jobbar på firman stor kickoff. Det blev en resa på tre timmar ner till ett vackert Skåne i en buss fylld av trevliga och inspirerade personer, mina kollegor.

Vi fick under denna fantastiska resa även träffa många nya trevliga människor: kocken som log när han fick in oss i köket och vi efter diverse kämpande fått till vår middag, en av Sveriges mest kända kvinnliga vd:ar som berättade om sin resa – och så förstås kursgårdens otroligt positiva personal. Det är därför jag älskar olika typer resor, kick-offer och äventyr. Det är otroligt givande, du får träffa många nya människor och det är väldigt roligt att få höra nya infallsvinklar.

Veckan som kommer tänkte jag själv försöka mig på den stora konsten att inspirera och informera. Nämligen på årsmötet i Kalmar RC Triathlon, där jag är ordförande – en av Sveriges största triathlonklubbar, som år efter år ökar i både medlemsantal och framgångar. Det är sååå häftigt att få vara del av något så coolt. Kalmar RC Triathlon är en organisation som på sex år har gått från 30 till över 460 medlemmar, vilket har krävt förändringar och nytänkande nästan varje år.

Det är lite som på jobbet, där jag började som fastighetsmäklare i en riktigt stor svacka på marknaden. Sedan dess har jag år efter år upplevt stora uppgångar med bara tillfälliga dippar. Och mäklarbranschen har förändrats mycket under mina 22 år. Då klippte vi och klistrade mycket – inte på datorskärmen utan manuellt, med sax och lim. Sedan sände vi utskicken till kunden med vanlig post. Jag kommer också ihåg när vi skulle gå över till färgfoto i våra annonser, och även när jag fick min första dator. Den hade ett internminne på hela 4 MB – wow!

På ett halvår hade allt förändrats, liksom efter nästa halvår och nästa och nästa och nästa… Det är så fantastiskt att få vara del av något så föränderligt – våra verktyg och vårt sätt att jobba förändras hela tiden. Även om det är tufft vissa dagar att hinna med all administration, som man som "säljare" mest tycker är i vägen.

Visst är de dagarna härliga då allt bara flyter på, men vårt jobb innebär att hjälpa kunder med förändring, att hitta lösningar, se till att få saker att hända. Och även privat har jag lovat mig själv att aldrig fastna, att alltid se möjligheter och lösningar!

Gästbloggare Ulrika: När allt bara flyter pås namnsignatur