Bloggen

​Galet rekord ger ringar på vattnet

Skrevs den 2 mars 2021

Efter en så stark januarimånad med 50 avslutade affärer brukar det alltid komma ett bakslag månaden därpå. Men nu stänger vi februari med fantastiska 71 avslutade affärer! Vi har fått ihop ett riktigt bra lag där alla har funnit sin roll och där alla lyfter varandra.

Det som är extra galet i allt detta är att tempot på kontoret faktiskt har varit rätt behagligt. Och då ska vi ta hänsyn till att vi dessutom har varit en man kort på mäklarsidan eftersom Eric (stort grattis, Ulrika o Eric!) blivit pappa till ännu en grabb och därför har varit pappaledig i tre veckor.

Maskineriet på kontoret är så välsmort att välmående och noggrannhet kan upprätthållas trots mängden affärer. Duktiga och sköna mäklare får exemplariskt understöd av fyra extremt kompetenta och trevliga assistenter. Johanna ser dessutom till att de som kommer in till oss pysslas om på bästa sätt. Dessutom har vi bildteamet med Lovisa, Anna, Lisa och Theo som ser till att alla hem visas från sin allra bästa sida. Fördelen hos oss är att vi har den här kompetensen ”inhouse” så ni som anlitar oss får en kvalitetsstämpel på allt som utförs.

Med 121 avslutade affärer på två månader – vilket är alla tiders rekord för perioden – blev det lite covidsäkrat firande på kontoret. Och det som gläder mig allra mest är kommentaren från några av kollegorna: ”Nu kan vi fira att Stadsmissionen får ett riktigt fint bidrag till barn och ungdomar som har det svårt i Kalmar”. Detta värmer faktiskt allra mest. Det viktigaste för de som jobbar hos oss är inte vad de får utan vad vi kan ge eftersom en del i varje affär går till vår fond hos Stadsmissionen. Om året fortsätter så här kommer vi att kunna överlämna ungefär en halv miljon till Stadsmissionen bara i år, vilket också skulle bli ett fantastiskt rekord. Och det rekordet slår vi gärna!

För egen del har det varit ännu en osannolikt härlig helg – välkommen, våren och ljuset! Fyra timmars mountainbikecykling på Öland i lördags följdes upp av en skön söndag som bestod av lite jobb men dessutom härligt altanhäng i strålande sol. Fantastiskt. Solen och årstiden inverkan är magisk…. låt nu allt jag har nämnt här ovan hålla i sig!

Pontuz Löfgrens namnsignatur