Bloggen

Giv akt!

Skrevs den 28 maj 2013

Klockan började närma sig utsatt tid 09.45. Och precis på minuten så kom hon, denna otroligt vackra skapelse, med nosen först. Därefter det lika vackra… skeppet. Den danska Dannebrogen med sina 78 majestätiska meter hade angjort Kalmar. Ett fyrtiotal besättningsmän stod i givakt längs med relingen och gjorde honnör...bara för oss – hoppla. Tänk att så här har en del det jämt.

Jag och Adriana var däremot kanske inte riktigt lika bekväma med det kungliga mottagandet. Efter diverse förberedelser hos besättningen blåstes det i en vissla, vilket var tecknet för att vi kunde gå ombord. Efter en stunds väntan välkomnades vi upp i salongen där prinsgemål Henrik hälsade oss välkomna ombord. Med sig hade han några av danska och svenska kungahusets närmaste vänner, som vi presenterades för. Någon med en riktigt tung post inom det nordiska näringslivet fanns också på plats.
Nu var det dags att ta kommandot. Det var jag, som dansk konsul, och min respektive som var deras värd för besöket i Kalmar. Prinsen ville se Kalmar Slott så det hade vi löst, och till sällskapets stora glädje med dansktalande guide. Efter en trevlig rundvandring och ett livligt samtal över en fika tog vi sällskapet vidare för att besöka regalskeppet Kronan. Med stor entusiasm berättade Lars Einarsson om dykningarna kring, och livet på, Kronan.
Vi avslutade dagen på Dannebrogen med en trevlig pratstund där alla visade sin belåtenhet med det mottagande de fått på slottet och på Kronanmuseet. Så nu har vi umgåtts med en prins och hans hov. En lite annorlunda dag på jobbet. Och dessutom gav det oss faktiskt ett par fina inbjudningar så det kungliga umgänget fortsätter 

Hur var det då? Trevligt, lättsamt och ett minne för livet. Men en halvtimme senare låg jag i simhallen och övade crawl... och allt var som vanligt igen.

Stort grattis till Ulrika på kontoret, som genomförde sitt första triathlon i helgen! Olympisk distans (1 500 meter simning, 4 mil cykel och en mil löpning) var lördagens uppgift. Och trots att vattentemperaturen knappt passerat tiostrecket så genomförde Ulrika loppet på ett galant sätt. Så nu är vi tre på kontoret som har blivit bitna av denna galna sport. Ulrika på olympisk distans, Henke på halvdistans och undertecknad på full distans.Jag tror inte det är många i bostadsrättsmäklare i Sverige som slår Eva-Karins försäljningssiffror så här långt i år. Fantastisk duktig.

Söndagens nästan fem timmar långa cykelpass i tiogradigt väder, hård vind och regn i sidled var ingen lek.

Ingenting i livet bara händer. Man måste ha ork att möta hinder och ork att övervinna dem. Ork är att kämpa. (Golda Meir föddes den 3 maj 1898 och dog den 8 december 1978 )

Önskar alla en skön vecka!

Giv akt!s namnsignatur