Bloggen

​Grand Slam

Skrevs den 20 september 2021

Det här borde vara det hittills lättaste blogginlägget att skriva, men det är faktiskt inte riktigt så enkelt. Att i ord förklara allt som ligger bakom de utmärkelser vi fick i veckan är inte lätt. Det är inte heller lätt att förklara hur stort det här är för en ”liten” byrå från Kalmar. Men här är i alla fall ett försök.

I torsdags var vi uppe på Guldhemsgalan, som arrangeras av Hemnet. Det här är Mäklarsveriges motsvarighet till Oscarsgalan – med andra ord det finaste man kan vara med på och dit alla mäklare strävar. Det är sju olika priskategorier där mäklare och mäklarföretag tävlar och vi var nominerade i tre av dessa, vilket redan det är väldigt stort för en mäklare utanför storstäderna.

Den första kategorin där vi var i final var Årets lägenhetsmäklare. Vi vann inte, men av drygt 7 000 av Sveriges mäklare hamnade Selma Kahrimanovic på tredje plats. Galet häftigt och en helt otrolig prestation av Selma!

Efter lite galamusik och mat var det dags att utnämna Sverige bästa mäklarassistent, och den som är bäst i Sverige heter Alexandra Uhrberg – så välförtjänt! Motiveringen löd: ”Vinnaren i kategorin Årets Mäklarassistent 2020 är en naturlig ledare som arbetar kreativt för att hitta den bästa lösningen för sina kunder och kollegor. En vetgirighet och vilja att utvecklas gör att personen aldrig stannar upp utan hela tiden når nya mål. Det fantastiska arbete syns även i resultaten för de mäklare som personen arbetar med, som år efter år placerar sig högt på listorna för Sveriges främsta mäklare.” Redan här rann det glädjetårar på alla oss som var på plats. Det finns ingen jag unnar ett pris så mycket som Alexandra!

Det sista priset som delades ut under kvällen – det som var det stora finalnumret – var Årets mäklarkontor i Sverige. Och redan halvvägs in i motiveringen förstod jag att det var vi som skulle få ta emot det ärofyllda priset. Årets Mäklarkontor i Sverige är… Pontuz Löfgren AB i Kalmar.

Glädjefnatt var bara förnamnet, och sedan kom det fler tårar. Jag är så otroligt stolt över mina medarbetare som gjort detta möjligt. Johanna, Carin, Hugo, Lisa, Lovisa, Eric, Ulrika, Jacob, Marcus, Sara, Felix, Selma, Kim, Ludde, Toffy, Bella, Emma, Josefine, Alexandra, Mirata, Tina och Anna. Så hörrni: både en av Sveriges tre bästa mäklare och landets bästa mäklarassistent finns hos oss – och bägge arbetar på Årets mäklarkontor i Sverige.

I vår pressinfo skriver vi så här:

”Vi på Pontuz Löfgren är stolta över gårdagens storslam vid den nationella galan Guldhemmet som hölls i Stockholm. Innan kvällen var slut hade vi utsetts till Årets Mäklarkontor och vår stjärna Alexandra Uhrberg fått ta emot priset som Årets Mäklarassistent. Därtill var Selma Kahrimanovic topp tre i kategorin Årets Lägenhetsmäklare. Vi gratulerar båda och vill samtidigt passa på att tacka alla er Kalmarbor. I snart tre decennier har ni gett oss förtroendet att förmedla hem på bästa sätt. Tack!”

Man kan också läsa:

”Tre nomineringar och två vinster. Mäklarbyrån Pontuz Löfgren hade en bra galakväll i Stockholm under gårdagen.

– Mycket kul att vi uppmärksammas på det här sättet. Jag är otroligt stolt över våra medarbetare och det känns förstås fantastiskt att vårt kontor har utsetts till Sveriges bästa. Att Alexandra Uhrberg får första pris är helt rätt, hon är väl värd det. Jag vill också passa på att tacka Kalmarborna som under snart trettio år har gett oss förtroendet att förmedla hem på bästa sätt. Förtroende växer man av, säger Pontuz Löfgren, vd och fastighetsmäklare i ett pressmeddelande.

Alexandra Uhrberg var minst lika glad, hon fick utmärkelsen Årets mäklarassistent.

– Jag kunde inte fatta att jag blivit nominerad, och nu har jag till och med vunnit. Underbart, säger hon.

Förutom de två vinsterna kom Selma Kahrimanovic topp tre i kategorin Årets Lägenhetsmäklare.”

Vi har ett fantastiskt team. Ett team där alla har en given plats och där alla har lika stor del i den här nationella framgången. Men det kanske viktigaste är att jag har förmånen att omge mig med bra människor, människor med hjärtat på rätt ställe och där man vill alla väl – såväl arbetskamrater som medmänniskor och kunder.

Men nu, mina vänner, är det en ny vecka. En vecka där vi ska fortsätta utvecklas, fortsätta göra våra kunder nöjda, förädla förtroenden och fortsätta vår strävan att göra Mäklarsverige lite bättre varje dag – och vi gör det från ”lilla” Kalmar

Tack alla ni som anlitat oss genom åren och på så sätt återigen sett till att en mäklare från Kalmar är i nationell topp!

Pontuz Löfgrens namnsignatur