Bloggen

​Granne med kungen?

Skrevs den 12 maj 2020

Våren har kommit halvvägs och underbara försommardagar blandas med kalla vindar och kyliga nätter. Klockan hinner passera nio på kvällarna innan det skymmer och det är en härlig tid – ljuset, temperaturen som stiger och löven på träden, som väl aldrig är mer skimrande än nu.

Det är också den tid på året då vi har som mest att göra och vi älskar det. Teamet kör på för fullt och det är en skön energi här på kontoret. Hårt jobb innebär också att alla har ett ansvar, ett ansvar att hjälpa varandra och se till att rummet även fylls med glädje – vilket sköts galant.

I fredags dök det dessutom upp prisstatistik för den senaste perioden. Och min magkänsla var rätt: bostadspriserna i Kalmar är stabila, trots den pågående pandemin. Det senaste kvartalet steg villapriserna med 0,4 procent medan bostadsrätterna sjönk med 3,3 procent. Priserna på bostadsrätter i Kalmar har stigit i flera år – senaste tolvmånadersperioden med 2,0 procent.

Den lilla nedgången på bostadsrättssidan det senaste kvartalet är en effekt av den stora nyproduktionen i Kalmar och egentligen bara en stabilisering efter en historisk jätteuppgång. På villasidan har priserna legat i stort sett stilla sedan pandemin bröt ut – på helåret har de stigit med 6,6 procent. Utbudet av villor är lågt i Kalmar och jag tror inte på några stora förändringar den närmaste tiden. Men vi ska alla vara medvetna om att det kan komma att förändras snabbt.

För egen del har jag just nu förmånen att jobba med två av Ölands absolut mest eftertraktade sjölägen. Granne med konungens Solliden ligger Romvägen 9 och 15 – bägge ska nu få nya ägare. Titta in på vår hemsida så får du se två underbara fastigheter och fantastiska filmer som skapats av Theo Björk Olsson, en av våra duktiga fotografer och filmare. Nu blir det intressant att se vilka som blir de lyckliga ägarna. Eller så köper man bägge för den ringa summan av 35 miljoner.

Efter en fantastiskt skön söndagskväll där jag nu sitter med datorn i knäet ser jag fram mot en ny spännande vecka med många intressanta möten.

Pontuz Löfgrens namnsignatur