Bloggen

Grattis, Mattias – och grattis, KFF!

Skrevs den 24 mars 2016

Och så stod han då på scenen som om han aldrig hade gjort annat. Han, som jag har levt så nära i så många år. Nu kliver han verkligen fram. Fan, vad duktig han är! Han trivs redan i sin roll, det märks tydligt. Min Mattias har hittat ytterligare en dimension i sin personliga utveckling – ordförande i allas (på ett eller annat sätt) Kalmar FF. Ett hedersuppdrag. En verbal måltavla. En kamikazeuppgift…och kanske något som kommer att ge hjältestatus.

Som vanligt får Mattias frågor när det händer mig något, och jag får frågor när det händer något kring Mattias – typ som ler och långhalm. För det är ju lite så vi har blivit. På några få rader ska jag därför försöka sammanfatta alla frågor jag får, mina svar och de tankar jag har.

Att Mattias nu är ordförande i Kalmar FF innebär för företagets del kanske inte så där jättemycket. Mattias – som är en oerhört kompetent, erfaren och skicklig fastighetsmäklare – har haft styrelseuppdrag i Mäklarsamfundet och även andra engagemang som han nu har avslutat. Summa summarum kanske det kommer att ta några fler timmar i anspråk, men det hanterar Mattias och företaget strukturellt så att han även fortsättningsvis kommer att vara en av regionens absolut ledande fastighetsmäklare. Business as usual.

Den löpande driften på firman sköter jag och Mirata, så inte heller den kommer att påverkas. Mattias finns däremot med när vi fattar de strategiska besluten. Business as usual.

Om jag då ska ge min personliga syn på detta vill jag först och främst gratulera Kalmar FF till en ordförande som inte bara har ett stort fotbollshjärta och ett Kalmar FF-hjärta, utan också det viktigaste av allt: ett hjärta av guld. Kalmar FF får en ordförande som har förmågan att se människor mitt upp i all den affärsmässighet som omger oss dagligen. Dessutom får Kalmar FF en ordförande som inte är kontroversiell som person utan en människa som de flesta av oss har lätt att tycka om. Och då blir det också lätt att tycka om Kalmar FF. Han har dessutom suttit med i en styrelse som ansvarat för både Hemnet och 6 500 fastighetsmäklare i en föränderlig tid för vår bransch. Och från det arbetet är han van vid att fatta tuffa beslut när det krävs.

För mig som stått Mattias så nära så länge vet jag hur viktigt och stort detta är för honom. Och jag vet också att när han presterar som bäst när han ställs inför uppgifter som den här. Att Mattias blir ordförande i Kalmar FF är bra för Kalmar FF, det är bra för Pontuz Löfgren AB och det är bra för Mattias. Och då känns det bra i mitt – och Mattias arbetskamraters – hjärtan. Lycka till, vår Mattias!

Grattis, Mattias – och grattis, KFF!s namnsignatur