Bloggen

Gummistövlar och korvkastruller

Skrevs den 9 oktober 2012

Hösten har kommit med all sin färgprakt. Nya vanor tar vid. Helt plötsligt är det ok att vara emytolog iklädd gummistövlar och näverkorg. Jag vet inte hur många jag mött på vägarna de senaste dagarna och alla pratar friluftsliv. Slut med träffar på golfbanan. Nu är det på med Huntersstövlarna och nätverka i svampskogen. Tiderna förändras.

Nu blev det inte riktigt så för mig i helgen, även om även jag tycker det är friskt att vistas i naturen om hösten. Nej då - in i gympasalen där vi slagit ihop fem stycken femårskalas på en och samma dag. Fem femåringar har trettio kompisar. Trettio femåringar har mer energi än en mindre atomklyvning. Mitt i detta inferno står helcoola Karl, som är en av papporna. Han är dessutom den pappan som har bättre handlag med femåringar än en lejontämjare. Jag imponeras av hans tålamod och pedagogik - även om det är hans profession. Ingen gråt och inga bråk på två timmar. Min egen roll vid korvkastrullen kändes mer som statistgöra.

Det är måndag kväll och lugnet har lagt sig på Ön. Tre prinsessor sover och har beställt extra tidig väckning imorgon. Dags för skolfoto så det blir locktång och uppsättningar i ottan. Hoppas att vissa frisörgener trillat ner på mig från mors sida - det kan behövas vid morgondagens soluppgång.

Just nu sitter jag och förbereder lite anföranden och föredrag som ska hållas kommande veckor. Jag ska börja med att täcka skott i kommunhuset. Jag tyckte ju till en del i våras om byggnationen i Kalmar, eller rättare sagt avsaknaden av byggnation. Nu ska det bli bättre dialog mellan kommun och företag i branschen då kommunen bjuder in till en heldag om bostadsfrågan. Ska bli intressant att höra vilka andra mäklare som är med. Än mer intressant vad de ska säga då det i princip bara vi som jobbat med nyproduktion de senast tio åren. Ser fram emot onsdagens batalj.
Därefter följer några föredrag som jag skall hålla som Mäklar-Pontuz, och så har vi några där jag ska tala om Ironman-Pontuz... vilket tydligen är väldigt intressant, för här duggar förfrågningarna tätt.

Än en gång har jag och några i min allra närmaste omgivning fått erfara hur skört livet är. Liv förändras, liv släcks, liv är nära att släckas och nya liv ser snart ett ljus. Oavsett var i livet vi befinner oss påminns vi om att uttrycket Carpe Diem är ett av de starkaste som skapats.

Take care/Pontuz

Gummistövlar och korvkastrullers namnsignatur