Bloggen

Hemma igen

Skrevs den 25 juli 2011

Skulle ha bloggat i fredags men kände absolut ingen inspiration efter vansinnesdådet i Norge. Vi får alla försöka finna kraft och gå vidare; gå vidare utan att behöva vara rädda för att någon ska skada våra barn, att någon trasig människa utför dåd som ger sår som aldrig kommer att läka. Vi måste alla gå vidare, efter vi stannat upp och tagit till oss det som hänt.

Jag är hemma igen efter en underbar semester med familjen. Och som vanligt räcker det med fem minuter på kontoret så känns allt som vanligt igen. "Vanligt" är för mig dock en oerhörd tillfredställelse. Sommarmånader innebär varierande arbetsbelastning och just nu är det fokus på studentlägenheter där vi haft full visningshelg.

Skylttjuvarnas mäklarföreträdare har nu nått ett nytt lågvattenmärke i sin argumentation - det kommer slå tillbaka mot dem snabbare än de anar.

Snart lanserar vi Kalmars dyraste hus genom tiderna. Om du är sugen på något utöver det vanliga så är det dags att hålla ögonen öppna!

Körde en cykelrunda med Duracell-Johan igår. Av 8,5 mils cykling är det hundra meter grusväg, efter ungefär en mil. Jag sade till Johan innan vi kom fram till gruset att han skulle ta det lugnt. Tio sekunder senare ligger jag och blöder i det nysaltade gruset. Halvkul när fötterna sitter fast i pedalerna och man känner att man faller, plus att mina cykelkläder är - eller rättare sagt var - vita.

Men med de stryktåliga Tour de France-grabbarna i minnet cyklade jag vidare efter lite sårtvätt på armar, höft och ben - blodig och med trasiga kläder. Förutom den lilla fadäsen var det i alla fall en riktigt skön runda. Det kommer att gå fint för Johan på Järnmannen om två veckor - han har ju riktigt bra sparring.

Som alla vet samlar vi in pengar till Barncancerfonden. Och som många av er vet finns det en bakgrund till vårt engagemang. Idag är det sju år sedan min gudson Linuz, tillika min brorson, lämnade oss endast 4,5 år gammal. Kan vi genom insamlingarna skona familjer från att uppleva något liknande så är det fantastiskt. Linuz - idag tänder jag ett ljus för dig och du finns i mina tankar, precis som alla andra dagar.

En av Europas snabbast växande sporter är triathlon, som fascinerar mig mer och mer ju större insyn jag får i denna cirkus. Att Kalmar får en av kvaltävlingarna till IronMan nästa år är större än något annat evenemang som kommit till stan och det kommer att innebära massor, såväl medialt som ekonomiskt. Det är bara att gratulera alla de som jobbat så länge för triathlon i Kalmar. Jag tänker i första hand på Thomas Gustavsson och Urban Strömberg men givetvis också på alla andra som jobbat med detta i de arrangerande klubbarna. Stort!

Det växande intresset märks redan på deltagarantalet inför årets tävlingar den 5-6 augusti. Rekord igen. Du som aldrig varit nere vid Elevatorkajen - Gå dit! Sprint och minitriathlon på fredagen och "Utmaningarnas utmaning" på lördagen. Vill du veta mer om sporten så kolla in: http://triathlonsweden.ning.com/ och givetvis www.kalmartri.com,

Nu tar vi tag i en ny spännande vecka!

Take care/Pontuz

s namnsignatur