Bloggen

Hockey, löpning och Kenyaner

Skrevs den 5 november 2011

I torsdags var det dags att bege sig till Växjö för att kolla lite hockey när Lakers mötte mitt lag HV71. Var bjuden av Input Interiör och duktiga Daniel Vidlund. Min vana trogen så hade jag häcken full hela dagen och allt var än mer komprimerat än vanligt då det var avfärd redan 15.30.

Bestämde mig för att köra själv och på så vis kunna jobba på någon timma ytterligare. På vägen till Växjö går telefonen varm och jag håller ständig kontakt med kontoret för att utnyttja tiden i bilen så effektivt som möjligt. När jag och Adriana avslutar ett samtal säger hon som sista mening "Akta dig nu för älgarna och kör försiktigt". Jag hann inte mer än lägga undan mobilen då bilen 500 meter framför krockar med en älg. Som tur var verkar alla, utom älgen, ha klarat sig bra. Ibland är marginalerna små.

Vida Arena i Växjö hade jag hört mycket om så det var med stor spänning jag klev in på arenan. En loge var kvällens samlingspunkt där vi serverades mat och hade våra platser. Jämförelsen med Guldfågeln arena är ofrånkomlig trots att det är olika sporter som bedrivs. Guldfågel Arena vann den matchen.. Tänker på sådant som logernas storlek och service, restaurangernas utformning och kapacitet, försäljningsställen med mera.
Men vi hade trevligt och fick se hockeyns tjusning med snabba matchvändningar.

Jag tänkte att jag inte skulle hugga på Barometerns marknadsavdelning idag men jag kan inte låta bli i och med att septemberstatistiken kom i veckan.
Barometerns marknadsför alltså att "...de ledande mäklarna" annonserar i tidningen. Seriositetens lågvatten bekräftas återigen. Lite fakta (marknadsandel i kronor räknat av mäklade affärer) enligt Värderingsdata som förser allmänheten med mäklarstatistik: Pontuz Löfgren AB 49,1%, en kedjemäklare kopplad till en bank 29,5%, en svensk kedjemäklare som inte är kopplad till en bank 10,9%. Får inte skriva ut företagsnamnen men ni vet vilka jag menar. Det innebär nu att vi är cirka 10% större än tvåan och trean tillsammans. Sug på den Barometern. Det som gör detta än mer komiskt är att när någon från "marknaden" ska uttala sig i tidningen så är det förvånansvärt ofta mäklare som har en obefintlig närvaro på marknaden.
Hur bra blir det?

Många är det som följer spektaklet på Varvsholmen och CA Fastigheters stoppade byggnation. En byggnation där vi förmedlar lägenheterna. En mångmiljonsatsning (förmodligen det största bostadsbygget i Kalmar
någonsin) får bygglov. Byggnation upphandlas och påbörjas. Nå´n har sjabblat när bygglovet beviljades. Bygget överklagas och kanske stoppas, och kan stoppas i sin helhet. Vem bär ansvaret? Det kan ju aldrig vara CA som har fått sin bygglovsansökan beviljad. Hade nu höjden/antal våningsplan varit felaktig så hade de haft en chans att ändra i projekteringen innan bygglov gavs. Om det nu kostar CA upp mot 100 miljoner att lägga ner bygget - vem står för kostnaden? Kommunen? Vem vågar gå igång och bygga i Kalmar? Varför drar sig byggherrar utifrån att ge sig in i Kalmar? Varför har vi så få byggnationer igång? Finns rätt många frågor kring byggärenden i Kalmar...

På träningsfronten har det varit en kanonvecka som avslutades i fredags med simträning vid sexhugget och 16 kilometer löpning på löpbandet senare under kvällen på knappt 80 minuter. Nu är även lördagspasset avklarat och det blev 17 km idag. En underbar runda från Boholmarna in till Stensö och femkilometersslingan där, och sedan hem igen. Löpbandet är är kanon för att hålla ett högt tempo men är rätt mentalt jobbigt. Att köra ute är det motsatta - lite lägre tempo men underbar rensning mentalt. Bra tid idag också vilket gör att jag snart kallas "broder" om jag får lite solbränna och samtidigt möter en Kenyan i spåret :-).


Försäljningsmässigt blev det också en riktigt bra vecka. Känns alltid bra att inleda månaden starkt. Känner för egen del att desto mer jag tränar, desto starkare blir jag fysiskt och mentalt. Klarar stress och press bättre. Vilket har lett till bättre resultat. Kropp och knopp i harmoni ger en fantastisk hävstång.

Kalmar FF skulle tagit cupguldet idag, tyvärr blev det inte så men trots allt så blev detta en biljett ut i Europa vilket måste anses godkänt denna "mellansäsong".

Trevlig helg på er!

Med vänlig hälsning

Pontuz Löfgren

Hockey, löpning och Kenyaners namnsignatur