Bloggen

​Höststorm på mäklarmarknaden

Skrevs den 6 juli 2021

Jag vet inte om jag ska kalla det ett semesteravbrott eller en semesterkrydda, men i fredags stod hon där i dörren till vårt hus på Mallorca – min delägare, supermäklaren och ursköna Selma Kahrimanovic. Selma hade hakat på första skaran av barn som anlöpte i fredags. Galet roligt hon är med och såklart galet skönt att några av barnen nu har anlänt.

Efter en dryg vecka då jag och Eliz låtit dagarna flyta fram helt av sig självt blev det nu mer liv i luckan… på ett bra sätt. Jag och Selma får nu tid tillsammans, vilket är viktigt. Tid som inte bara är jobb utan också en chans att umgås som vänner. Som delägare tillbringar vi ju minst lika mycket vaken tid tillsammans som vi gör med våra familjer.

Vi har haft långa och djupa diskussioner om vår regions mäklarmarknad, som står inför större förändringar än på länge. Stora och kännbara avhopp hos vår egentligen enda konkurrent där flera mäklare satsar på en nyetablering av en kedja i Kalmar är både spännande och triggande.

Dessutom kommer den nya mäklarlagen som trädde i kraft 1 juli att skaka om branschen och medföra att en och annan mäklarbyrå kan få det jobbigt när revisionerna från tillsyningsmyndigheten sker. Tänkta rekryteringar på någon annan byrå lär inte heller bli av och på någon byrå är det stora rekryteringsproblem. Kartan kommer att förändras markant.

Jag och Selma sitter dock lugnt i båten. Vi har lovat vårt team att vi laddar kanonerna rejält. Den plan vi satte redan i våras är mer rätt än någonsin nu när allt detta sker, vilket vi inte anade i våras. Vi har jobbat med massiv utbildning under pandemin och pekat ut en tydlig riktning som kommer att märkas i höst. Vi har en fantastisk backupfunktion till mäklarna, en egen styling och bildgrupp som levererar grymma visualiseringar plus lite överraskningar som kommer att göra det tufft för alla som vill ta upp konkurrensen med oss.

Jag älskar när omstruktureringar inträffar för då tänder jag till, börjar tänka kreativt och vill fortsätta utveckla mäklarbranschen. Vi ska fortsätta vara nummer ett i regionen och de som anlitar oss ska fortsatta vara regionens mest nöjda kunder. För det är ju därför vi älskar det här jobbet!

Pontuz Löfgrens namnsignatur