Bloggen

Hybris på Stortorget

Skrevs den 20 september 2017

När jag stod på Stortorget i fredags och såg vårt gigantiska mässtält byggas upp tänkte jag ”hybris” i mitt stilla sinne. Hur ska vi kunna fylla detta mastodonttält och allt runt omkring? Jodå. Det gick alldeles utmärkt – för varje år har Bomässan vuxit, och vår partner Alarmstreet är inte färdiga ännu…

Det hela började för tre och ett halvt år sedan, då vi och Alarmsteet bestämde oss för att arrangera en riktig Bomässa i Kalmar – en mässa som inte tidigare hade skådats och som kunde kopplas ihop med den tidning som Alarmstreet så framgångsrikt producerar åt oss: Nytt Boende.

Så 2015 satte vi upp den första ”Nytt Boende-mässan” på Larmtorget. En lite lam start blev det, jag har för mig det var knappt femtio utställare. Men Alarmstreet och vi lärde oss mycket, och 2016 satte Alarmstreet upp en större och bättre mässa, med oss som samarbetspartner. Den här gången fick vi ihop 70-80 utställare, och trots dåligt väder kom det runt 3 500 besökare – succé!

I år höjdes ambitionerna ytterligare – Stortorget skulle intas. Och som det intogs! Cirka 120 utställare och upp emot 10 000 besökare. Helt otroligt och med en underbar stämning! Alarmstreet har gjort ett fantastiskt jobb – vi och vår vapendragare P&E Fastighetsutveckling är otroligt stolta samarbetspartners. Stort tack, Alarmstreet, och stort tack till alla er som kom och besökte oss! Nästa år vet jag att Alarmstreet har ännu större planer – och vi hänger på såklart.

En ny vecka är här och äntligen börjar discodanstävlingarna. Vi hamnade i södra regionen. Fantastiskt, tyckte jag, eftersom det därmed är max drygt 30 mil till tävlingarna. Så var tror ni första tävlingen i södra Regionen går? Självklart i Degerfors. Logiskt så att det förslår. Så på fredag packar vi in glitter, dräkter, dansskor, brunkräm, hårnålar, våffeltången, Comped, liniment och maskotar och drar till första tävlingen 40 mil norrut…

Var rädda om er!

Hybris på Stortorgets namnsignatur